Az én kisbabám egy olyan vendég volt, aki igaz, hogy csak rövid látogatásra érkezett, de annál nagyobb ajándékot hagyott itt nekem. Megváltoztatott, érettebb emberré váltam, és ezt neki köszönhetem.

Singer Magdit régóta ismerem és tisztelem. A dúlaképzésen találkoztunk először személyesen – hiszen a könyvei által már ismertem, és bepillantást nyerhettem a munkásságába. Aztán a nyári dúlatáborba is eljött, hogy előadást tartson nekünk az általa oly finoman és érzékenyen körüljárt témáról, a várandósság és szülés körüli gyászról és a Vendégbabákról. Ők azok a kicsi lelkek, akik megfogantak, elindultak, de földi létük mégsem teljesedhetett be. Érkezésük hatalmas öröm és boldogság a család számára – távozásuk pedig mérhetetlen fájdalmat és űrt hagy maga után. Az ő szüleikkel való beszélgetések nyomán írta meg Magdi az Asszonyok álmában síró babák című könyvét, amit jó szívvel ajánlok elolvasásra.

Sokan vannak, akik elvesztett magzatukat, kisbabájukat gyászolják, és mégis oly kevés megértést és együttérzést kapnak a körülöttük levőktől. A gyászt magányosan viselni nehéz és gyötrelmes – ebben szeretnénk dúlatársammal, Pintér Ilonával segítséget nyújtani. Kérlek olvasd el és továbbítsd az alábbi meghívót minél többek felé, hogy jó eséllyel jusson el az érintett szülőkhöz. Köszönöm!

Gyere el Vendégbaba gyászcsoportunkba, ha úgy érzed, nehéz egyedül megküzdeni magzatod vagy kisbabád elvesztésével

Szeretettel várunk, ha a közelmúltban vagy régebben kellett szembenézned a vetélés vagy szülés körüli halál okozta fájdalommal. A sorstársak csoportja nagy segítség: itt van kivel megosztanod gondjaidat, bánatodat, és sok erőt ad, hogy együtt keressük a továbblépés lehetőségeit.

Könnyen megközelíthető helyszínen, a 13. kerületi Pozsonyi úton találkozunk. Első alkalom: 2012. november 12-én 17:30-kor, és ezután kéthetente hétfő esténként. Az első két találkozás minden érdeklődő számára nyitott, ekkor ismerkedünk és beszélgetünk. Ezután a csoport bezár, hogy védelmezze és óvja tagjait és a közös élményeket. A csoportban való részvétel ingyenes!

A Vendégbabák gyászcsoportot Pintér Ilona és Lénárd Orsolya, a Napfogyatkozás Egyesület önkéntesei vezetik.

“Pintér Ilona vagyok dúla és masszőr, négy felnőtt gyermek édesanyja. Dúlaként sokszor találkozunk az anyákat, párokat, családokat ért veszteséggel, melyet egy magzat vagy baba elveszítése okoz. Hiszem, hogy a gyászcsoportban résztvevők egymást is segítik egy nagyon nehéz és fájdalmakkal teli úton. Ezen az úton szeretnék kísérőként támogatást nyújtani.”

“Lénárd Orsolya vagyok, dúla és mentálhigiénés szakember. A várandósság és szülés körüli gyász már több alkalommal is utamba került, „megszólított” – tudom, hogy így is szeretnék segíteni a hozzám forduló édesanyáknak. Jelen leszek és meghallgatlak, gyere bátran közénk!”

További információk és jelentkezés:
Pintér Ilona
30/561-9213
mugano@t-online.hu

Lénárd Orsi
20/329-2569
dula@lenardorsi.hu