Lénárd Orsolya háromgyermekes édesanya vagyok. Eredetileg némettanárnak, majd közgazdásznak tanultam, de végül mentálhigiénés segítő szakemberként a dúlaság lett a hivatásom.

Fiaim 21, 18 és 13 évesek. A nagycsaládos életforma szülői örökség is számomra: két fiútestvérem és sok unokatestvérem van. Élvezem a gyermekeimmel együtt járó mozgalmas életformát, szeretek emberek között lenni, velük beszélgetni, meghallgatni őket. Mindig is érdeklődéssel fordultam a várandósság, a szülés-születés témája felé. A női test változásai, a benne fejlődő élet, a világrajövetel csodája lenyűgözött.

A dúlaképzést 2008-ban Békés Emőke és Haas György vezetésével végeztem el.  Ezt követően az Észak-Amerikai Dúlaszövetség (DONA) szüléskísérő dúlatréningjén is részt vettem. Dúlai munkám támogatására elvégeztem a Károli Gáspár Egyetem Pszichológia Intézetének mentálhigiéné szakát. 2013-ban részt vettem a Szoptatásért Magyar Egyesület 40 órás “Korszerű szoptatási ismeretek” című képzésén. Meghívott előadóként rendszeresen szerepelek a Születés Hete Fesztiválon, illetve évente két alkalommal a pomázi védőnők által szervezett szülésfelkészítőn.  Szakértőként cikkeket írok és kérdésekre válaszolok a Családi Net oldalán. Jelenleg szülő-csecsemő konzultációt tanulok az ELTE-n. A Békés Dúlakör tagjaként dolgozom.

Miben tudok segíteni? Görgess lejjebb és olvass tovább!

Szülésfelkészítés

Gyere el egyéni várandós-konzultációra, találkozzunk! Beszélgessünk a szülésről, a születésről vagy a kisbabádról! Meghallgatom a várandósággal és szüléssel kapcsolatos érzéseidet, gondolataidat, és megválaszolom kérdéseidet, hogy jól informáltan dönthess arról, milyen körülmények között hozod majd világra kisbabádat.

Olvass tovább: szülésfelkészítés

Kismama masszázs

Ha szeretnéd, kismama masszázzsal szolgálom a kényelmedet. A kismama masszázs testrészeidet, megszünteti a feszültséget és a fáradtságot. Az aromaterápiás olajok megkönnyítik a testi és lelki ellazulást, és megszabadítanak minden feszültségtől. 60 perc, amit a magad és kisbabád kényeztetésére szánhatsz.

Olvass tovább: kismama masszázs

Szüléskísérés

Igényed szerint  jelen vagyok a vajúdás és szülés óráiban, hogy érzelmi és fizikai támogatást nyújtsak számotokra. A kisbaba megszületését követően is veletek maradok. A kapcsolat szülés után, a gyermekágy idején is megmarad, számíthatsz rám szoptatással, babaápolással, szülővé válással kapcsolatos kérdéseidben is.

Olvass tovább: szüléskísérés

Hogyan lettem dúla?

1998-ban világra jött első kisfiam, Péter. Nagyon vártam őt, készültem rá – születése hatalmas élmény volt. Rá három évre megérkezett Andris, szinte teljesen háborítatlan körülmények között. Az anyaság iránti vágy nem hagyott alább bennem, így jó pár év elmúltával újra kisbabát hordtam a szívem alatt: Istvánt, aki 2006-ban született az egész család nagy örömére. Szeretem a nagycsaládos életformát, boldog vagyok, hogy három szép fiú édesanyja lehetek.

Dúla lettem, mert nagyon jó volt várandósnak lenni, mert lenyűgözött a szüléseim során megtapasztalt ősi női erő, és az élet születésének csodája. Ezt átélni, jelen lenni, segíteni – nem ismerek ennél szebb hivatást.

Szívesen leszek társad és segítőd életed legkülönlegesebb és legszebb pillanataiban! Három gyermekem mellett és dúlai munkám során sok tapasztalatot szereztem a várandóságról, szülésről, babaápolásról, szoptatásról és gyermeknevelésről. Dúla Budapesten és környékén!

Szükség esetén német nyelven is vállalok szülésfelkészítést és szüléskísérést. Erről a lehetőségről a Dúla blog német nyelvű oldalán találsz tájékoztatást.

Kattints ide és írj, vagy hívj a 20/329-25-69-es telefonszámon, ha kérdésed adódik  vagy segítségre van szükséged a várandósság és szülés idején!

Iratkozz fel a Dúla blog hírlevelére, hogy rögtön értesülj az új szüléstörténetekről, játékokról és hírekről!

Végzettségeim

Cikkek rólam

Olvass cikkeket, interjúkat ahol a dúlaságról, szülésfelkészülésről, szüléskísérésről és a gyermekágy hónapjairól mesélek internetes portálokon vagy a nyomtatott sajtóban.

Olvass tovább: Cikkek rólam

Emlékkönyvem

Kattints ide, és olvasd el az édesanyák élménybeszámolóit ha kíváncsi vagy, hogyan segítettem dúlaként a szülésüknél.

Olvass tovább: Emlékkönyvem

Dúla blog

A Dúla blogon csaknem 400 cikket találhatsz várandósság, szülés, születés és kisbabás témákban. Olvashatsz szülés körül dolgozó szakemberekkel készült interjúkat, vagy az olvasók által beküldött szüléstörténeteket is.

Olvass tovább: Dúla blog