Szülésfelkészítő tanfolyam Budapesten

kiscsoportos szülésfelkészítés csak nőknek

A következő budapesti szülésfelkészítő tanfolyam 2019. szeptemberében indul

Várandósságod első pillanatától kezdve ezernyi kérdés sorakozik benned?

Nyomaszt a sok ellentmondásos információ, amit a környezeted rád zúdít, miután megtudták, hogy várandós vagy?

Benned is van félelem a szüléstől? Minél többet tudsz a szülésről, annál bizonytalanabb vagy?

Ne aggódj: a szülés egy kis felkészüléssel igazán csodás élmény lehet!
Szeretnélek megnyugtatni: a nők tudnak szülni, és a kisbabák meg tudnak születni – a legtöbb esetben minden gond nélkül. Nagy esélyed van rá, hogy ha a szülésre jól felkészülsz, a kisbabád érkezésre és a szülői szerepre a várandósság hónapjai alatt ráhangolódsz, akkor nálad is minden rendben lesz.
Persze tudom, hogy ezzel most nem nyugtattalak meg: a kételyeket, a félelmet, a bizonytalanságot nem lehet egy mondattal elfújni.

 • Ha minden kérdésedet megválaszolnám, az segítene?
 • Ha tanítanék neked néhány fájdalomcsillapító és relaxációs technikát, légzőgyakorlatot, akkor kevésbé tartanál a szüléstől?
Szülésfelkészítő tanfolyam Budapesten, Lénárd Orsi dúlával

Ha a válaszod igen, akkor várlak szeretettel kiscsoportos szülésfelkészítő tanfolyamon!

2015-11-13_jelentkezem-gomb

Mit mondanak, akik már részt vettek a szülésfelkészítő tanfolyamon?

Magabiztosabb és tájékozottabb lettem, kevésbé félek a szüléstől. A babagondozás témáit átbeszélve nyugodtabban várom a babám érkezését.

Erika

Nagyon szerettem ide járni. Bármilyen kérdésem volt, mindig kaptam rá választ. Sok olyan témára is rávilágított a tanfolyam, amit eddig nem így gondoltam, vagy egyáltalán nem is hallottam róla. Igazi feltöltődés volt minden itt töltött alkalom. Szerintem minden kismamának el kellene jönnie egy ilyen tréningre, hogy felelősségteljesen tudjon a szüléshez és a kisbabájához állni: felkészülten az új életre. Köszönet érte Orsi!

Évi

Nagyon fontos a kórházak szülésfelkészítőjétől független látásmód és informálódás. Egy külső, a természetes folyamatokat támogató, a szülő nőt előtérbe helyező személy nagy segítséget jelent a szülésre való felkészülésben.

Andi

2014-11-20_tulipansor-350x70

A szülésfelkészítő tanfolyam részletei:

Szülésfelkészítő dúla
 • leendő anyukák egymás közt,
 • 4 alkalom,
 • alkalmanként 4 órában,
 • hétfő és szerda délelőttönként,
 • a zárt csoport védettségét élvezve,
 • Budapesten, a 11. kerületi Eszék utcában, az Allee szomszédságában,
 • alkalmanként néhány meghatározott témában, és persze bármikor bármit kérdezhetsz!

A szülésfelkészítés célja az, hogy mire a baba elindul az új élete felé, te már minden szempontból felkészülten várd Őt – aki csodát hoz az életedbe. 2 alkalom szól a vajúdásról-szülésről, és 2 a gyermekágyas időszakról, szoptatásról, a kisbaba altatásáról, az átalakult új kis családról.

A szülésfelkészítő tanfolyam ára

kiscsoportos szülésfelkészítő tréning ára 36.000 Ft, vagyis alkalmanként csak 9.000 Ft.

A szülésfelkészítő tanfolyam időpontok:

 • szeptember 16., 18. 23. és 25. hétfői és szerdai napokon 9-13 óráig – betelt!
 • október 7., 9., 14. és 16. hétfői és szerdai napokon 9-13 óráig – betelt!
 • november 4., 6., 11. és 13. hétfői és szerdai napokon 9-13 óráig
 • december 2., 4., 9. és 11. hétfői és szerdai napokon 9-13 óráig

Jelentkezési határidő: október 4.  vagy a maximális csoportlétszám elérése. A lenti jelentkezési űrlap kitöltésével tudod jelezni részvételi szándékodat.

A szeptemberi szülésfelkészítő csoport betelt. Ha októberben szülsz, egyéni szülésfelkészítő konzultáció keretében tudunk találkozni, ahova pároddal együtt is érkezhetsz. Kattints ide, és olvasd el a részleteket: Szülésfelkészítő konzultáció

Szülésfelkészítő tanfolyam helye:

A szülésfelkészítő tanfolyamot Budapesten, a XI. kerületben tartom, az Eszék utcában, az Allee-tól 2 percre. A kényelmes, otthonos környezetben jól érezheted magad, és bármilyen kérdést feltehetsz. Ásványvízzel, gyümölccsel, cukormentes keksszel és egészséges rágcsálnivalóval várlak a szülésfelkészítő szünetében.

A részvétel feltétele: betöltött 25-26 hetes várandósság. A várandósság harmadik trimesztere alkalmas leginkább a szülésre és szülőségre való felkészülésre. Ebben az időszakban ezek a témák már erőteljesen foglalkoztatják a kismamákat, és a szülés időpontja is belátható közelségbe került.

Hogy a párodat is be tudd vonni a készülődésbe, minden anyagot megkapsz kinyomtatva vagy elektronikus formában. A szülésfelkészítés online is folytatódik: lesz egy titkos Facebook csoportunk hasznos cikkekkel, olvasnivalókkal, amiket tovább tudsz küldeni neki. Emellett a tanfolyam zárása után igényetek szerint lehetőség van külön egyéni apás konzultációra is, ahol megmutatom, hogyan tud téged a vajúdás és szülés óráiban a legjobban támogatni masszírozással, illóolajokkal, testhelyzetekkel, és az esetleg megmaradt vagy újonnan felmerülő kérdéseteket is megválaszolom. Ha érdekel benneteket az extra szülésfelkészítő konzultáció lehetősége, kattints ide, és olvass róla bővebben!

Ne felejtsd, hogy a szülésfelkészítés kiscsoportos, vagyis maximum 8-9 kismama jelentkezhet! Érdemes időben jelentkezni, ha nem akarsz lemaradni…

2015-11-13_jelentkezem-gomb2014-11-20_tulipansor-350x70

És hogy ki vagyok én?

Lénárd Orsolya háromgyermekes édesanya és 9 éve aktív, gyakorló dúla vagyok.  Azért választottam ezt a hivatást, mert nagyon jó volt várandósnak lenni, lenyűgözött a szülés során megtapasztalt ősi női erő, és az élet születésének csodája. Három csodálatos szülés áll mögöttem. Ezt az élményt szeretném átadni neked is, hogy a születés, a szülés a babának, az édesanyának és  az édesapának életre szóló jó élmény legyen.
Rengeteg szülést kísértem már végig, sok gyermek születésnél voltam jelen. Meghívott előadóként rendszeresen szerepelek a Születés Hete Fesztiválon, illetve a pomázi védőnők által szervezett szülésfelkészítőn. Dúla szakértőként cikkeket írok és kérdésekre válaszolok a Családi Net oldalán.

Ezennel szeretettel meghívlak kiscsoportos szülésfelkészítő tanfolyamomra, ahol egy zárt, intim körben hozzád hasonló kismamák körében segítek felkészülni arra, hogy Életet adhass. Ezek a csoportok leendő anyáknak szólnak, így nyugodtan, őszintén elmondhatsz mindent, ami a lelkedet nyomja, felteheted akár a legkínosabb kérdéseket is, és elmondhatod azokat a titkos félelmeket, amiket lehet, hogy még a párod elől is rejtegetsz.

A csoport tagjai egymást is támogatják a várandósság ideje alatt: már az első alkalommal bizalmas légkör alakul ki. Hatalmas megkönnyebbülés lesz, amikor rájössz, hogy nem vagy egyedül: másokban is ugyanezek az aggodalmak és kérdések motoszkálnak!
A csoportban erő van – és az erőre most nagy szükséged lesz.

Miről lesz szó a szülésfelkészítő tanfolyamon?

A szülésfelkészítő tanfolyam során átbeszélünk mindent, amit csak tudni szeretnél a kórházi csomag összeállításától kezdve a vajúdó pozíciókon át egészen odáig, hogy hogyan ismered fel a szülés első jeleit és honnan tudod, hogy mikor kell elindulni a kórházba. Beszélünk arról is – hiszen ez is nagyon fontos! –, hogy hogyan válsz egyik pillanatról a másikra Nőből Anyává, és hogyan segítsd majd a párodat, hogy Apa legyen belőle.

A szülésfelkészítő kiscsoportos tréningen átbeszéljük és ki is próbáljuk, átéljük vagy megtapasztaljuk, mi vár rád a vajúdás és szülés óráiban. Nem csak előadásra, hanem gyakorlatokra, tapasztalatmegosztásra, közös gondolkozásra is hívlak. Nem kell jegyzetelned, minden anyagot megkapsz kinyomtatva és elektronikus úton.

A Szülésfelkészítő témáiból:

 • A szülés jelei: Elmondom, mik azok a biztos jelek, amiket a szülés megindulásakor tapasztalhatsz, és megbeszéljük, mikor kell indulni a kórházba.
 • Szülési fájdalom csillapítása: Megmutatom, hogyan tudsz legjobban megküzdeni a fájdalommal és a fáradtsággal.
 • Szülési pozíciók: Megmutatom a legjobb vajúdási és szülési testhelyzeteket.
 • Kismamamasszázs: Megmutatom, a párod hol és hogyan masszírozza a derekad, hogy az majd a legjobban essen.
 • A vajúdás szakaszai: Megismertetem veled a szülés testi-lelki szakaszait, hogy amikor a folyamat elindul, és amikor elöntenek a vajúdás hullámai, mindig tudd, hogy hol tartasz.
 • A szülés megindítása és szülészeti beavatkozások: Elmondom, milyen orvosi beavatkozásokat szoktak alkalmazni, és hogy mit várhatsz és mit nem várhatsz ezektől.
 • A császármetszés menete: Beszélünk a császármetszésről is: hogyan végzik, és milyen esetekben.
 • Szülési terv: Elkészítjük a szüléssel kapcsolatos kívánságaidat tartalmazó “szülési tervet”, amit aztán a választott szülésznőddel és orvosoddal átbeszélhetsz.
 • A baba fogadása: Megbeszéljük, hogyan könnyítheted meg kisbabádnak az átállást a benti létről a kinti életre.
 • Félelem a szüléstől: Megoszthatod, milyen kérdéseid és félelmeid vannak a szüléssel kapcsolatban. Válaszolok a kérdéseidre, és elmondom, mi segíthet a vajúdás óráiban.

A Szülőségre Hangoló rész tartalmából:

 • Gyermekorvos választása: Szempontokat adok ahhoz, hogy ki tudjátok választani a számotokra legmegfelelőbb gyermekorvost.
 • Mi kell az újszülött babának? Elolvasunk és kielemzünk egy valódi kelengyelistát is, hogy a tied igazán jó legyen, és csak az szerepeljen rajta, amire a babás élethez valóban szükségetek van.
 • Az aranyóra: Elmondom, mi történik a szülőszobán töltött nagyon fontos 2 órában, és hogyan vehetitek fel a kapcsolatot a babával.
 • Az újszülött szoptatása: Megmutatom, hogyan tedd őt mellre első alkalommal.
 • Szülés után otthon: Megfogalmazzuk a gyermekágyas tervedet is, hogy zökkenőmentesen induljon az élet otthon apával és a bébivel.
 • Sikeres szoptatás: Minden fontos információt megadok neked ahhoz, hogy sikeresen és hosszú távon tudj szoptatni.
 • Szoptatási pozíciók: Begyakoroljuk a legjobb szoptatási pozíciókat, hogy neked és a babának is öröm legyen a szoptatással töltött idő.
 • Az újszülött táplálása: Megtanulhatod, honnan ismerd fel, hogy ha éhes, vagy mérleg nélkül is, ha jól lakott.
 • Az újszülött altatása, megnyugtatása: A nyugodt családi élet érdekében átbeszéljük a stresszes helyzeteket: mit csinálj, ha sír a baba, vagy nehezen tud elaludni.
 • Babagondozás: Megmutatom, hogyan ápold őt szakszerűen, hogy közben az neki a lehető legjobb érzés legyen.
 • Babamasszázs: Ízelítőt adok a babamasszázs alapfogásaiból, hogy ezzel kényeztesd, hasfájás esetén pedig ezzel nyújts enyhülést a kicsidnek.

A szülésfelkészítő harmadik alkalma után hordozási tanácsadó tart hordozási bemutatót, és tőle is bármit kérdezhetsz a kisbaba hordozásával, a hordózóeszközök kiválasztásával kapcsolatosan. A negyedik alkalom után részt vehetsz kismama fotózáson is.

Csatlakozz a szülésfelkészítő csoportomhoz a Facebook-on!

Ha még nem töltötted be a várandósság 25-26. hetét, és szeretnél időben értesülni a legközelebb induló szülésfelkészítő tanfolyamról, itt értesítelek majd.

2015-11-10_facebook-gomb

Mit mondanak még, akik már részt vettek a szülésfelkészítő tanfolymon?

Hittem abban, hogy képes vagyok megszülni a gyermekemet, de kellett a megerősítés. Ezt a megerősítést 100%-ban megkaptam a felkészítés során. A fájdalomtól tartottam leginkább, ezt átbeszéltük, valamint a hozzá kapcsolódó szituációs gyakorlatok is nagyon sokat segítettek. Így már magabiztosan, a félelmeim elengedésével vártam a szülést. Hasznos információkat kaptam a szoptatáshoz, szuperül szemléltetve, mely segített megérteni, hogy miért nem fog a gyermekem éhen halni a tejbelövelésig, így a szoptatással se voltak gondjaim. Nagyon szépséges kártyákat is kaptunk, melyeken pozitív megerősítések szerepeltek a szüléssel kapcsolatosan. Én ezeket már a várandósságom végén reggel-este mondogattam, és rengeteget segítettek a vajúdás alatt. Szinte mantráztam magamban őket, és mindig átlendítettek egy-egy nehezebb hullámon. Nagyon jól éreztem magam a szülésfelkészítő tréningen, kellemes, nyugodt légkörben tudtuk átbeszélni a témákat, külön kitérve az egyéni kérdésekre is.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Edit

Nagyon jól éreztem magam a csoportban.  Pozitív hatása van a női körnek. Önbizalmat adott, erősítette az anyaságba vetett hitemet.

Móni

A szülésfelkészítő tanfolyamot ajánlom másoknak is, mert nagyon gyakorlatias és életszerű információkat kaptunk. Orsi személyessé tette számunkra a 4 alkalmat, és rengeteg plusz információval kiegészítette, illetve az erre a célra létrehozott Facebook csoportban is segítette a témák mélyebb megértését. Szuper volt!

Gréti

Segített helyre tenni az eddig hallott sokféle információt. Jó volt hallani a többiek tapasztalatait, információit és élményeit. És hogy mindent meg lehetett kérdezni, semmi sem volt ciki. :-)

Judit

Jelentkezz a szülésfelkészítő tanfolyamra!

2014-11-20_tulipansor-350x70

Szülésfelkészítő tanfolyam ára:

kiscsoportos szülésfelkészítő tanfolyam ára 36 000 Ft,
vagyis alkalmanként csak 9000 Ft.

A szülésfelkészítő tanfolyam időpontjai:

 • szeptember 16., 18. 23. és 25. hétfői és szerdai napokon 9-13 óráig – betelt!
 • október 7., 9., 14. és 16. hétfői és szerdai napokon 9-13 óráig – betelt!
 • november 4., 6., 11. és 13. hétfői és szerdai napokon 9-13 óráig
 • december 2., 4., 9. és 11. hétfői és szerdai napokon 9-13 óráig

Jelentkezési határidő: október 4. vagy a maximális csoportlétszám elérése. Erről hírt adok itt az oldalon. A lenti jelentkezési űrlap kitöltésével tudod jelezni részvételi szándékodat.

Jelentkezés feltétele: betöltött 25-26 hetes várandósság.

A szeptemberi szülésfelkészítő csoport betelt. Ha októberben szülsz, egyéni szülésfelkészítő konzultáció keretében tudunk találkozni, ahova pároddal együtt is érkezhetsz. Kattints ide, és olvasd el a részleteket: Szülésfelkészítő konzultáció

Neved (kötelező)

Email címed (kötelező)

Telefonszámod (kötelező)

Tanfolyam kezdési időpontja (kötelező)

A várandósság hanyadik hetében jársz? (kötelező)

Üzenet