Online babamasszázs oktatás

Mit érez a kisbaba az első hónapokban?
Segítek, hogy megértsétek egymást!

Személyre szabott babamasszázs tanfolyam szülőknek és nagyszülőknek

Amikor megszületik a gyermeked, az csodálatos élmény: 9 hónapnyi várakozás után végre először találkozhatsz azzal a csepp lénnyel, aki belőled és a szerelmedből született. Szinte egész nap csak ölelgetnéd, puszilgatnád, szagolgatnád, annyira szép, annyira édes!

De vajon mit érez a baba?

Egész eddigi életét egy tökéletes helyen, tökéletes biztonságban élte le, az Édesanyjával szorosan összebújva. Kérnie sem kellett, mégis megkapott mindent, amire csak szüksége volt.

Majd hirtelen egy teljesen más világban találta magát. Ahol néha hideg van, máskor meleg, az élelemért meg kell dolgozni, ráadásul nem is mindig kapja meg azonnal. Abajgatják, pelenkázzák, vetkőztetik-öltöztetik, fürdetik, néha fáj a pocakja, és ami a legrosszabb: Anya időnként eltűnik!

Azt már bizonyára tudjátok, hogy kisbaba érkezése teljesen megváltoztatja az újdonsült szülők életét. De belegondoltál már abba, hogy a picinek is hatalmas változás? Sok újdonságot kell megszoknia, ráadásul akármilyen kicsi, neki már saját jelleme és személyisége van, a saját módszereivel kommunikál. Amit a szülők elsőre sokszor nem értenek meg.

Teljesen jogos, ha időnként fel van háborodva!

Mire jó a babamasszázs?

A babamasszázsnak számtalan előnye van, de az egyik legfontosabb, hogy segít kommunikálni. A rendszeres érintéseknek köszönhetően szorosabbá válik köztetek a kapocs, és jobban megértitek egymást. Ez a szülőknek is fontos, hiszen meg kell ismerniük a baba jelzéseit, és a babának is jó, mert érzi azt a szeretetet és biztonságot, ami az anyaméhben körülvette.
Ez a babamasszázs legfontosabb előnye. Az összes többi csak ráadás:

 • A rendszeres babamasszázs segíthet a hasfájós babáknak a puffadás csökkentésében, így kevésbé görcsöl a pici pocak.
 • A masszázs során a szülőben és a babában is oxitocin hormon termelődik, ami csökkenti a stresszt, erősíti az immunrendszert és a kötődést.
 • A masszázshoz használt olajok kényeztetik és erősítik a bőrt és a szöveteket.
 • Erősíti az izmokat, és javítja a baba mozgáskoordinációját.
 • A rendszeres masszázs az esti szertartás része lesz, segít a napirend kialakításában.
Babamasszázs

Minden szülőnek ajánlom, hogy masszírozza a kisbabáját! Mi a férjemmel általában felváltva masszírozzuk a kislányunkat. Ezek az alkalmak mély kapcsolódási lehetőséget adnak mindhármunknak, miközben nap mint nap tapasztalom, ahogyan a pici lányunk testtudatát is fejlesztjük. Az egész család imádja ezt az esti rituálét! Örülök, hogy Orsi megtanított a babamasszázs fogásaira, mert enélkül az első hónapokban valószínűleg sokkal óvatosabb lettem volna. A kislányunk nagyon élvezi, ha az egész testét átmasszírozzuk, és az elejétől fogva a nagy kedvence a láb és a talp érintése, simítása. – Jodi

Minden nap masszirozom a kicsit, nagyon szereti, látszik, hogy élvezi, nyugtatja. A lábát szereti a legjobban. :-) Nem mellesleg én is imádom nézni, hogy élvezi a masszázst. Köszönjük hozzá a segítséget. ❤️ – Eszter

Szeretem a babamasszázst, mert úgy érzem, hogy kap egy “kis extrát” a babám, amivel jót teszek neki, és ez szorosabbá, meghittebbé teszi a kapcsolatomat vele. Illetve ez is egy kis változatos program a napjában. :-) – Hanna

Kinek ajánlom a babamasszázs tanfolyamot?

 • Olyan szülőknek, akik szeretnének erősebb kötődést kialakítani kisbabájukkal az első időszakban.
 • Hasfájós babák szüleinek.
 • Várandós anyukáknak és párjuknak, akik szeretnének felkészülni arra, hogy egy icipici babáról kell majd gondoskodniuk.
 • Nagyszülőknek, akik szeretnének közelebb kerülni az unokájukhoz.

Mit tanulunk az online babamasszázs tanfolyamon?

 • A masszázs alapvető fogásait, technikáit, és azt is, hogy mit miért csinálunk, milyen hatással lesz a babára.
 • A babaápolás részleteit, azt, hogyan gondoskodj a piciről.
 • Mondókákat, amiket a masszázs során használhatsz.
 • Megbeszéljük, hogy miért sír a baba, melyik sírás mit jelent, és mit tehetsz, hogy megnyugtasd.
 • Segítek, hogyan altasd el a babát.
 • És természetesen bármikor, bármennyit kérdezhetsz, mindenre nagyon szívesen válaszolok!
Lénárd Orsi dúla

Kitől fogsz tanulni?

Lénárd Orsi vagyok, dúla, a szülés előtt, alatt és utána segítek a családoknak. Már több mint 10 éve foglalkozom ezzel, összeszámolni is nehéz, hogy hány gyönyörű kisbabának, és hány boldog, büszke szülőnek segítettem, hogy családdá váljanak. Folyamatosan tanulok, továbbképzem magam, és keresem azokat a módszereket, lehetőségeket, amikkel még jobban támogathatlak Téged, párodat és a gyermeketeket. Meghívott előadóként rendszeresen szerepelek a Születés Hete Fesztiválon, illetve a pomázi védőnők által szervezett szülésfelkészítőn. Szakértőként cikkeket írok és kérdésekre válaszolok a Családi Net oldalán.

Hol és hogyan tanulhatod meg a babamasszázst?

Jelenleg online formában zajlik a babamasszázs oktatás. Elküldöm előre a leírást, ezután videótelefonon beszélünk és megmutatom a fogásokat. Ezt követően egy videócsomagot küldök el nektek, amiben a fogások szerepelnek – az összes testrészt érintően. Ez segít feleleveníteni és elmélyíteni a tanultakat, hogy biztos kézzel masszírozhasd, kényeztethesd a kisbabádat.

A babamasszázst akkor is érdemes megtanulnod, ha már gyakorló anyuka vagy, és akkor is, ha még csak most várod a picit. Újszülötteknél és nagyobbacska babáknál egyaránt bevetheted, soha nem túl korai, vagy túl késő elsajátítani!

A babamasszázs megtanulásához általában 1 alkalom szükséges, az alkalom kb. 60 perces. Ismétlésre, gyakorlásra bármikor kérhetsz ezután időpontot.

A babamasszázs ára 12.000 Ft/alkalom.

Hol tudsz jelentkezni?

Töltsd ki az űrlapot, és hamarosan írok, vagy visszahívlak, hogy egyeztessük a részleteket.

Hívhatsz telefonon is: +36 20 329 25 69

Tanuld meg a babamasszázst, az érintés és a kommunikáció művészetét és legyen csodálatos a babával töltött első időszak!

Neved (kötelező)

E-mail címed (kötelező)

Telefonszámod (kötelező)

Üzenet