Marci elkezdett sírni. Felvettem és ringatni kezdtem. Nem segített. Sétálni kezdtem vele, majd mellre tettem, de tovább sírt. Felváltva próbálgattam újra ezeket, s mondtam, „jaj, ne sírj már, kis Marci!”. Sógornőm könnyedén azt mondta erre, hogy pedig a babák szoktak sírni, ki kell találni, mi a bajuk. Ez a mondat észhez térített. Nem mintha addig komolytalanul álltam volna a babavállalás dolgához, de akkor tudatosult bennem a felelősség, rám nehezedett a súlya. Ettől kezdve tőlem függ az ő élete. Én akkor, 2004. május 30-án délután, ott, a kórházi ágyam előtt állva, Marcit a karomban tartva, kissé kétségbeesve, anyává váltam. (Kriszti)

Gyermeked született – édesanya lettél. Az anyává válás persze nem feltétlenül a baba születésének pillanatában kezdődik. Hosszú, hónapokig tartó folyamat ez, ami általában a várandósság hónapjaiban kezdődik, a szülés körül tovább erősödik, és a baba megszületése után, a róla való gondoskodás során teljesedik ki. Az anyává válás hónapjaiban sok minden történik körülötted és benned: változik a tested, és a lelked is, új tapasztalatokat és élményeket szerzel, és egészen más dolgok kerülnek az érdeklődésed középpontjába, mint azelőtt. Erről szól Kriszti anyává válásának története is, amit ide kattintva tudsz elolvasni.

Írd meg te is az anyaság megélésével kapcsolatos tapasztalataidat!

A Dúla blogon új pályázatot hirdetünk. A pályázat célja, hogy egymás sokféle tapasztalataiból tanuljunk, és ezzel mintát, megoldási stratégiát adjunk és kapjunk. Mindez segít abban, hogy saját anyaságunkban is megerősödhessünk.

Írd meg, milyen állomásai, szépségei, örömei és milyen nehézségei voltak a saját anyává válásodnak? Hogyan alakult benned az érzés a várandósság alatt, a szüléskor, a gyermekágy heteiben, a későbbi hónapokban vagy az örökbefogadás során, hogy édesanya lettél? Mi vagy ki segített a legtöbbet, hogy jól alakuljanak a dolgok, és volt-e olyan, ami nehezedre esett ebben a hatalmas változásban?

Biztosan lesznek olyan anyává-válás történetek, amikben magunkra ismerhetünk, és rájöhetünk arra, hogy nem vagyunk egyedül az érzéseinkkel és tapasztalatainkkal. Lesznek aztán teljesen különbözőek is, egészen más élmények mentén megírva. Az anyává válásnak sokféle útja létezik, hiszen sokfélék vagyunk mi magunk is.

A pályázat kapcsán nem csupán a szívmelengető tapasztalatok megosztását várjuk. A Dúla blogon helye van minden írásnak: szóljon az a babával való boldog egymásra hangolódásról, vagy nehézségekkel, akadályokkal teletűzdelt, “vargabetűs” anyává válásról.

A beküldött történetek közül hétről hétre válogatok majd a Dúla blog írásai közé. A játékon való részvétellel hozzájárulsz ahhoz, hogy e-mail címed bekerüljön a Dúla blog adatbázisába, és hogy a későbbiekben hírlevelet küldhessek az e-mail címedre. (A hírlevelekről bármikor le tudsz iratkozni a levél végén található linkre kattintva.) Az írások monogrammal vagy keresztnévvel fognak megjelenni a blogon – kérlek jelezd, hogyan szeretnéd.

Hova és meddig küldheted a történetedet?

A Dúla blog e-mail címére: dula@lenardorsi.hu

Beküldési határidő: 2014. június 15. vasárnap éjfél

Sorsolás: 2014. június 16-án

Mit nyerhetsz?

1 FŐDÍJ és 20 értékes nyeremény vár rád!

Az összes “Anyává válni…” pályázat beküldő között tehát 21 nyertest sorsolok június 16-án.

Mik lesznek a nyeremények?

Kattints a képekre és nézd meg nagyobb képen, mit nyerhetsz!

Fődíj: egy ecoBaby babahinta

Anyává válás pályázat fődíja egy ecoBaby hinta

További díjak:

Anyává válni pályázat nyereményei

Anyává válni pályázat nyereményei 2.

Anyává válni pályázat nyereményei 3.

Az Anyává válni… pályázat partnerei és ajándékaik

Kattints a narancs színű szövegre, és tudj meg még többet a partnerekről és ajándékaikról!

ecoBaby

“Anyáknak egy kis nyugalmat, babáknak pedig ringató puhaságot és fejlesztő játékot adunk, mindezt természetes, bababarát anyagokból készült hintákkal, függőágyakkal és pihenőszékekkel. Kiegészítőinkkel még színesebbé tehető a ringatózás élménye. Szeretettel segítünk dönteni a hozzánk fordulóknak és szívesen kiszolgálunk mindenkit, aki minket választ.

Fődíj: egy babahinta – hogy a babázás életre szólóan kellemes élmény legyen. A BETO hinta természetes megoldás a nehezen elalvó, a sokat síró kisbabádnak és Neked, aki a ringatózás ellazító élményét szeretnéd adni neki. A babád ellazul, pihen, megnyugszik a hintában, Te pedig egy kis szabadidővel gazdagodsz és persze az elégedettség mosolya is a Tiéd!

Nyertese: Béni-Samu Eszter

Anyacsavar

Anyacsavar – egyéni és csoportos coaching kisgyerekes anyáknak. Szeretnéd, ha nem kellene választani aközött, hogy jó anya, jó társ vagy jó kolléga legyél, hanem ezeket össze tudnád valamiképpen egyeztetni? Nem szeretnél lemondani a rendszeres testi-lelki feltöltődésről, a folyamatos intellektuális és szellemi inspirációról? Úgy érzed, egyedül nem megy, szükséged van támogatására? Nincsenek tuti receptek az anyaszerep sikeres megéléséhez, mindenkinek megvan a saját története, a saját útja és a saját legjobb megoldásai – találj vissza önmagadhoz Anyacsavar coaching-gal!

Az Anyacsavar ajándéka egy 12.000 Ft értékű Anyacsavar egyéni coaching, amely testre szabott támogatást nyújt a szerencsés nyertes által szabadon választott témában, legyen szó egy égető probléma megoldásáról, vagy egy fontos cél kitűzéséről és sikeres megvalósításáról.

Nyertese: Szentesi Eszter

Könyvtündér Internetes Könyváruház

„…mert minden könyvben van valami tündéri…” – A Könyvtündér Internetes Könyváruház a nap 24 órájában, az online áruházak között a legnagyobb alapkedvezménnyel várja megrendeléseket. Több mint 40.000 elérhető címmel dolgoznak, és ez a szám folyamatosan bővül. A könyvpiac szinte összes terméke megtalálható a kínálatban, a top, felkapott könyvektől kezdve egészen a kevés példányszámban megjelenő, szűkebb érdeklődésre számot tartó kiadványokig. Pontosak, precízek és gyorsak.

A Könyvtündér ajándéka egy 3 szakácskönyvből álló könyvcsomag: egy a mamának: Várandós Anyák Szakácskönyve (Gyógyító Szakács sorozat), kettő a kicsinyek kedvére. Mesés szakácskönyv: Kőleves, Kacor király pecsenyéje és más finomságok és Mesés süteményeskönyv: Mézeskalács házikó és más finomságok a mesék világából (Játék a konyhában sorozat)

Nyertese: Horváth Szandra

Barka Fonal

“Barka Fonal – Prémium fonalak elérhető áron” – Kiváló minőség, elérhető áron, mindez barátságos légkörben, ez a Barka Fonal három alappillére. Fonalboltunkban mindent megtalálnak a kötés-horgolás szerelmesei, gyapjú- és pamutfonalak széles választékát, kötő- és horgolótűket, mintaleírásokat tartalmazó könyveket, újságokat és egyéb kiegészítőket, a figuraszemektől a gombokig. A honlapunkon ingyenes leckék segítségével, autodidakta módon elsajátítható a kötés és horgolás. A József krt. 25-ben található üzletben várjuk szeretettel az érdeklődőket.

A Barka Fonal ajándéka egy 6000 Ft értékű fonalcsomag, amit a nyertes maga válogathat össze.

Nyertese: Kókai Ibolya

Kaláka együttes

A Kaláka együttest minden bizonnyal senkinek nem kell bemutatni. Gyermekkorunk legkedvesebb zenekara szinte észrevétlenül válik saját gyermekeink kedvenceivé. A Fakatonát, a Pelikánt és a Bőrönd Ödönt talán még anyukánkkal énekeltük, és még ma is kívülről tudjuk, de egy ideje már a gyermekeink dúdolják…

A Kaláka együttes ajándéka a Madáretető című CD. A 2006-ban megjelent gyereklemezen mai magyar költők (pl. Kovács András Ferenc, Zalán Tibor, Kukorelly Endre, Lackfi János, Kiss Ottó) gyerekverseire írt dalok hallhatók. A címadó dal Kányádi Sándor Madáretető című verse.

Nyertese: Boros-Zágon Fruzsi

Anya Paradicsom webáruház

Mindannyian azt szeretnénk, hogy kicsi gyermekünk kiegyensúlyozott és boldog legyen. De mit tehetünk ezért? Szeressük nagyon, forduljunk felé értő figyelemmel, és teremtsük meg számára a megfelelő környezetet. Az Anya Paradicsom egy olyan webáruház, ahol mindent megtalálsz, ami ebben segíteni fog téged: bestseller könyveket neked és neki, fejlesztő játékokat és gyönyörű babaszoba dekorációkat. A tulajdonos maga is kisgyermeket nevel, ezért ugyanabban az élethelyzetben van vagy volt nemrég, mint te! A vásárlás nála könnyű és üdítő. Próbáld ki: www.anyaparadicsom.hu

Amit tőle nyerhetsz: a Babafejlesztés című fantasztikus könyvet arról, hogyan fejlődik a baba születésétől egészen kétéves koráig, és ezalatt milyen játékokra, játékos tevékenységekre van szüksége. Választhatsz mellé egy 12 cm magas golyóvezetőt, ami edzi a kéz izmait, és segíti a logikus gondolkodást, illetve ajándékod még egy aranyos, fából készült, elefántos fényképkeret, amit a falra és a polcra is kitehetsz.

Nyertese: Borsódi Zsófia

Gyereketető

“Sárosdi Virág vagyok. Elsősorban édesanyának és feleségnek vallom magam, másodsorban pedig a gyereketeto.hu honlapot szerkesztem. A honlapon abban igyekszem segítséget adni az édesanyáknak, hogy a gyerekeik óvodai és iskolai fejlődését kreatív módon tudják segíteni.”

Ajándéka egy szülinaptár, melynek segítségével együtt a család apraja-nagyja. Nem marad le róla senki, mert mindenkinek jut egy szív, amire rákerül a neve. Nem csupán arra jó, hogy ne feledkezzünk el szeretteink ünnepléséről, hanem arra is, hogy együtt lássuk őket, és nap mint nap hálát adjunk értünk!

Nyertese: Krausz Krisztina

Házikence Tanoda

“A Házikence Tanoda Kft. immáron három éve tanítja az egészség iránt érdeklődőknek a házikozmetikumok elkészítésének különböző technikáit. Magyarország első számú iskolájában akkreditált tananyagból, és szakmailag magasan képzett oktatóktól lehet elsajátítani a tudnivalókat. Várunk minden kedves érdeklődőt aki kedvet érez ahhoz, hogy saját maga készítse el luxuskencéit és tisztító vagy tisztálkodószereit. Sőt megtanítjuk hogyan készíthetünk bőrbarát természetes sminkszereket, és profi minőségű hajápoló termékeket.”

Ajándékuk egy baba-mama csomag. A termékek kizárólag természetes alapanyagokból készültek. Minden kencéjük vegyszermentes és bőrbarát! A csomag fele a babáé, másik fele a mamáé így közösen élvezhetik a természet adta egészséget és szépséget. Ráadás egy kupon, amit az augusztusi workshop-on be lehet váltani – így még több házilag könnyen elkészíthető, természetes, bőrbarát babaápoló recepttel gazdagodhat a hozzájuk ellátogató anyuka.

Nyertese: Hantos Judit

Anyapszichológia

Vida Ágnes, babapszichológus, a havi 250 000 olvasóval büszkélkedő Kismamablog.hu szerzője. A Facebookon 115 ezren követik az írásait nap, mint nap. A Kismamablog 2011-ben, a HVG Goldenblog szavazásán elnyerte a legjobb szakértői blog címet. Ági 2 kisfiú édesanyja.

Ajándéka 3 db Anyapszichológia kötet. Ki vagyok én? Jó anya vagyok? Jól csinálom? – merül fel gyakran az anyákban. Néha ki is mondja a kérdést, máskor csak a szemében kanyarog a kérdőjel. Miért kérdezzük ezt? Miért fontos, hogy elég jók vagyunk-e? Miért leszünk bizonytalanok, ha más másként csinálja, másként tudja, másként érzi? Miért érzik úgy, hogy folyamatosan bizonyítaniuk kell a különféle szerepeikben: anyaként, társként, szeretőként, munkaerőként? Miért csupa kérdőjel számukra az anyaság? Miért nem érezzük az anyai ösztönt? – ezeket a kérdéseket teszi fel és válaszolja meg az Anyapszichológia c. könyv.

Nyertesek: Czafrangó Ágnes, Éci és Banyó Tímea

Eszterlánc mesezenekar

“A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. Koncertjeinkkel a Meseerdő közepébe hívunk minden gyereket és gyereklelkű felnőttet, ahol csodás történetek elevenednek meg a zene, a bábok és persze a gyerekek segítségével. Hangszereink mind a mese egy-egy szereplőjét keltik életre, akiknek kalandjait természetesen a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek végén – remélhetőleg – olyan új zenekari tagokat is találunk a gyerekek körében, akik csörgőkkel, kasztanyettákkal, cintányérokkal vagy akár énekléssel, tapssal szállnak be a közös muzsikálásba. Koncertjeink végén, az ún. hangszersimogatókon a hangszerek és a gyerekek egészen közelről is megismerkedhetnek egymással.”

Az Eszter-lánc együttes ajándéka a zenekar első megjelent CD-je. A 2013-ban megjelent gyereklemezen mai magyar költők (pl. Varró Dániel, Szabó T. Anna, Kiss Ottó) gyerekverseire írt dalok hallhatók.

Nyertese: Ghersin Bernadett

hordozo.hu

A Hordozóház az a hely, ahol mindent egy helyen találsz: kipróbálható és kölcsönözhető babahordozó eszközöket és hordozási kiegészítőket, szakembereket a hordozás, a szoptatás és az alvás/altatás témában, kölcsönözhető könyveket, cikkeket, valamint eladó hordozóeszközöket és hordozási kiegészítőket.

A hordozo.hu ajándéka egy 5000 Ft értékű ajándékutalvány, amellyel vásárolhatsz náluk, vagy fizethetsz valamelyik szolgáltatásukért. Segíthetnek kiválasztani az igazán nektek való babahordozót, megtaníthatnak a kiválasztott hordozót használni, és kérhetsz tanácsadást a babád alvásáról/altatásáról vagy a hasfájásáról. Vásárolhatsz babahordozót, a témába vágó könyvet, vagy ügyes-kedves kiegészítőt a hordozós mindennapokhoz.

Nyertese: Sasvári Adrienn

Mesekerekítő Varróműhely

 “Egyszemélyes varróműhelyemben elevenednek meg a különböző mesebeli lények. Kedvenceim a manók és a cicák különféle változatai. Fontos, hogy minden figurám kedvességet, nyugalmat sugározzon. Nagy gondot fordítok az aprólékos kidolgozásra, és figyelek arra, hogy a kisgyermekeknek szánt játékaimat biztonságosan használhassák.”

Ajándéka: egy vidám, barátságos, megnyugtató, plüssből készült alvó manó rongyi, és egy éberen figyelő cica rongyi, a kisgyermek játékai. Az anyuka ajándéka a 2 db levendulás, dekorációs szív.

Nyertse: Babai-Mező Borbála

otthonDaloló

“Az otthonDALOLÓ az egyetlen kisgyermekkori online zenei program, ami segít boldoggá tenni a kisgyermekedet, bárhol is élj a nagyvilágban! Az otthonDALOLÓ online tanfolyamaimmal, a DVD+CD-s dobozos termékeimmel, valamint a kisgyermekkori zenei nevelésről szóló hírlevélsorozatommal és a készülő e-bookommal nemcsak azt tanítom meg a kisgyermekes anyáknak, apáknak és nagyszülőknek, hogy miért fordítsanak gondot a gyermekük/unokájuk korai zenei nevelésére, de megmondom azt is, hogy mit énekeljenek, miket játsszanak, és mindezt videók és hangfájlok segítségével pontosan meg is mutatom, meg is tanítom nekik. Baba-mama boldogítóként segítek a meghitt pillanatok, a hétköznapi csodák megteremtésében. otthonDALOLÓ – ÉLMÉNYZENE a családodban, Daloló Gábor Adával”

A nyertes részt vehet az otthonDALOLÓ online alaptanfolyam 1. részén, ahol 12 lecke során 50 gyerekzenei kincset tanulhat meg Daloló Gábor Ada, okl. koragyermekkori zenepedagógustól. Az online tanfolyamon hangfájlok, videók, kották, szövegek, tippek és magyarázatok segítségével ismerkedhet meg a nyertes a jól összeválogatott, kisgyermekeknek szóló zenei alaprepertoár felével. A tanfolyam 2014. június 23-án kezdődik, és 4 héten át tart.

Nyertese: Benczik Zsófia

Kanga Training Hungary

A Kangatraining 2008 óta Európa első számú szülés utáni regenerációs tornája. Megerősíti a terhesség és szülés alatt meggyengült izmokat, formálja a “kritikus” területeket. Babádat sem kell otthon hagynod, ő is veled tornázik. Fitt anyuka, boldog baba!

Ajándékuk: 1 db Kangatraining DVD + 1 Kangahoppa lábmelegítő. A Kangatraining DVD tartalmaz egy 60 perces Kanga-tréning edzést, kezdő-középhaladó és haladó szinten bemutatva a gyakorlatokat, valamint egy 30 perces KangaBurn edzést. Add fel babádra közben a Kangahoppa lábmelegítőt, így ha melege van, de elalszik a hordozóban, egy mozdulattal leveheted róla, anélkül, hogy felébresztenéd!

Nyertese: Kucséberné Farkas Mirtill

panyizsuzsi

Panyi Zsuzsi így vall az üvegékszereiről: “A szépség maga a személyiség és ez mindenkiben benne van. Egy ékszerben és kiegészítőben fontos, hogy ne vonja el a figyelmet a nőről. Szinte ne is ékszer legyen, hanem testrész, hiszen egy ilyen egyedi darab akkor válik élővé, amikor a tulajdonosa felveszi és a személyisége elkezd ragyogni. Ha egy ember jól érzi magát a bőrében és boldog, akkor nyitott a szépre, fontos, hogy harmonikus tárgyak vegyék körül és ettől még boldogabb lesz. Ez egy örök körforgás, ez egy csoda.”

Ajándéka egy anya-lánya gyűrűszett, amit a nyertes maga választhat ki a panyizsuzsi webshopban.

Nyertese: Bresztyákné H. Margit

Ökolurkó webshop

“Az Ökolurkó egy olyan családi vállalkozás, mely céljául tűzte ki a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését kisgyermekes családok körében. Környezetbarát, modern, prémium kategóriás mosható pelenkák széles skáláját kínáljuk, és törekszünk arra, hogy olyan szolgáltatást nyújtsunk, melyet mi magunk is szívesen vennénk igénybe. Termékeinket saját lurkóinkon tesszük próbára, ezért nyugodt szívvel ajánljuk őket nektek is.”

Ajándékuk egy 6000 Ft-os kupon, melyet a nyertes bármire beválthat mosható pelenka kínálatukból. Szívesen segítenek kiválasztani a megfelelő darabot, de szabad utat szeretnének hagyni a nyertes ízlésének is.

Nyertese: Daragó Orsolya

Rendteremtő

“A Rendteremtőn olyan módszerekkel és eszközökkel találkozol, amelyekkel ügyesebben szervezheted meg a mindennapi tennivalókat, és gyorsíthatsz a házimunkán. A blogban egyszerű és praktikus tanácsok, ingyenesen letölthető táblázatok, tematikus ünnepekhez kapcsolódó projektek formájában találsz megoldásokat. “Anya mindent megtervez” címmel kifejezetten édesanyák számára terveztünk határidőnaplót.”

Ajándéka: egy “Anya mindent megtervez 2014-es határidőnapló” – Időzónák és a fél világ ünnepeinek felsorolása helyett heti bontásban kapsz tippeket rendrakáshoz, takarításhoz, megkönnyítve ezzel a munkádat. Szezonális és ünnepi ellenőrző listákkal, szünidő tervezővel, konyhai mértékegységekkel, a ruhacímkék magyarázatával és két írással tettük még egyedibbé a határidőnaplót. Zsebnaptár: havi bontású, irkatűzött, puha kötésű, csomagolós listát és útitervet is találsz benne. Táskarendező: ezzel az ötletes kiegészítővel búcsút mondhatsz a kupis táskának. 2 cipzáros rekesze, és 1 nagy középső rekesze van, 4 nagyobb és 4 kisebb zsebe van az apróbb dolgoknak. A fülekkel egyszerűen kiemelhető és átrakható másik táskába.

Nyertese: Bertli-Alacs Andrea

Lénárd Orsi szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla, kismama masszázs

“A kismama masszázs végzésekor a test energiavonalai mentén finom, lágy ringó mozdulatokkal nyomást gyakorlok a láb, a derék, a hát és a nyak területére, hogy az igénybe vett testrészek megkönnyebbüljenek, ellazuljanak és felfrissüljenek. Aromaterápiás illóolajok segítségével lágy, simító mozdulatokkal masszírozok, ami segít a feszültségek oldásában, és a megterhelt testrészek ellazulásában. Mert a kényeztetésről a várandósság hónapjaiban sem kell lemondanod.”

70 perces kényeztető-illóolajos kismama vagy női masszázsra szóló utalvány, amely az én ajándékom

Nyertese: Nyírőné Bakay Beáta

Iratkozz fel a Dúla blog hírlevelére!