Szülésfelkészítés online

szülésre felkészítő dúla Budapesten és környékén

Szükséged lenne valakire, aki a szülésre felkészülés során meghallgatja érzéseidet és gondolataidat a várandósággal, vajúdással és szüléssel kapcsolatosan?

Elbizonytalanodtál, mert nem tudod, hogyan válassz számodra megfelelő kórházat és természetes szülés-párti orvost?

Maradtak benned megválaszolatlan kérdések a várandós-gondozás során?

Hogyan készüljél fel a várandósság alatt, hogy valóban szép szülésélményben lehessen részed?

Szeretnél császármetszés után természetesen, hüvelyi úton szülni?

Sok-sok kérdés, amivel szinte minden várandós édesanya szembesül.

Én minden kérdésedet megválaszolom!

Szülésfelkészítés, szülésre felkészítő dúla Budapesten

Tapasztalt szülésfelkészítő és szüléskísérő dúlaként, három gyermek édesanyjaként az összes gyakori és jó néhány ritka kérdésre is tudom a választ. Amit nem tudok, annak pedig utánanézek a számodra.

Kattints ide, és olvasd el az édesanyák élménybeszámolóit, ha kíváncsi vagy, hogyan segítettem a szülésre való felkészülésükben!

Hogyan tudok dúlaként a szülésfelkészítésben a segítségedre lenni?

Ahhoz, hogy jól és alaposan fel tudjál készülni a szülésedre, érdemes a szülésfelkészítés részeként a várandósságod alatt  egy pár alkalommal találkoznunk. A találkozások gyakorisága és időtartama mindig a te igényeid szerint alakulnak. Vannak, akik egy-egy kérdésben igényelnek segítséget, míg mások több alkalommal is felkeresnek, hogy a vajúdás és szülés minden apró és fontos részletét is átbeszéljük.

A szülésre való felkészülésben fontos szerepe van mindkét szülőnek. Ha az apa is készül, olvas, részt vesz a szülésfelkészítőn, jobban éli meg a vajúdás és szülés óráit, és a kisbabával való kapcsolata is szorosabb lesz. Szeretettel várom párodat is a szülésfelkészítő alkalmakra.

Külön fontos volt számomra, hogy a beszélgetésen férjem is jelen legyen, mivel ő jött velem a szülőszobára is, miben teljesen nyitott és támogató voltál. A témákat, amiről hallani szerettünk volna mi vetettük fel, te minden kérdésre határozott, és alapos, szakmailag felkészült válaszokat adtál, látszott, hogy nem ma kezdted a szakmát, “hand-out”-okkal “házi feladatokkal” tetted a válaszaidat még inkább érdekesebbé. (…) Te voltál az aki segített abban, hogy merjek kiállni amellett, hogy nekem mik az elvárásaim a vajúdás alatt, és ne foglalkozzak azzal, ha ez másnak nem tetszene, és hogy álljak ki amellett, ami a babámnak a legjobb. Ami nekem nagyon szimpatikus benned, hogy te tényleg a babákért vagy, az ő érdeküket tartod szem előtt, és olyan dolgokról hallottam tőled, amire kezdő anyukaként nem biztos, hogy gondoltam volna milyen fontos lehet a kicsinek.

Nelly

Kattints ide és írj, ha kérdésed adódik vagy segítségre van szükséged a várandósság és szülés idején, vagy hívj fel telefonon:

+36 20 329 25 69

Felkészülés a szülésre – a dúla segít!

2014-11-20_tulipansor-350x70

  • A szülésfelkészítés során elmondhatod a várandósággal és szüléssel kapcsolatos érzéseidet és elképzeléseidet.
  • Beszélgethetünk az orvos- és szülésznőválasztás szempontjairól és a szülészeti intézmény kiválasztásának fontosságáról.
  • Ismerem a különböző kórházakban szokásos eljárásokat: a szülészeti protokollt, a baba szülőszobai és a gyermekágyas ellátását, ezáltal támpontokat tudok adni a számodra, hogy hol jó szülni?
  • A szülésre való felkészülés keretében beszélgetéseink során szót ejtünk a várandósság és szülés testi-lelki változásairól, a nőiesség és anyaság kérdéseiről, a családdá válás örömeiről és nehézségeiről.
  • Közösen átbeszéljük és elkészítjük a szülési tervet, gyermeked világrahozatalának forgatókönyvét.
  • Beszélgetünk a természetes szülésről, a szülési fájdalom elfogadásáról és megszelídítéséről, a természetes fájdalomcsillapító praktikákról.
  • Szó esik még a kisbabáról, a vele töltött első pár óráról, szoptatásról, és a gyermekágyat érintő egyéb  fontos kérdésekről is.
  • Ha második, harmadik babádat várod, együtt átbeszéljük előző szülésélménye(i)det. Ha korábban császármetszéssel szültél, segítek ennek feldolgozásában.
  • Az általános információk és praktikus tanácsok mellett nagyon fontosnak tartom az egyénre szabott,  személyes szülésfelkészítést és törődést.

Ha jól emlékszem azt sem tudtam, hogy mit csinál egy dúla – mégis, mikor Orsi oldalára rátaláltam, tudtam hogy ő ott lesz kicsi gyermekünk születésénél. Még nem is találkoztam vele, de szavai rengeteg bizalmat, figyelmet, nyugalmat árasztottak – olyannyira, hogy gondolkodás nélkül fogadtam ajánlását orvosra és szülésznőre vonatkozóan. És nem csalódtam, a legjobbak voltak!

Barátnőim, ismerőseim vettek körül jó tanácsaikkal, segítségükkel, de én emellett is folyamatosan éreztem a késztetést: menjek Orsihoz, mondjam el neki, kérdezzem meg tőle…  Jó volt vele beszélgetni, feltöltött az odafigyelése, törődése. Neki is köszönhetem, hogy teljesen nyugodtan készültem a szülésre, és vidám, harmonikus – ezért problémamentes – várandósságom volt. Az utolsó hónap izgalmas várakozása közben felsejlett, hogy szülés után nem fogunk annyit találkozni, beszélgetni – és máris hiányérzetem támadt.

Orsi azonban a szülést követő nehéz hónapokban is mellettem állt, tanácsaival támogatott, erősített.

Kedves Orsi, remélem a sok-sok pici „keresztgyereked” mellett nem felejted kicsi Gergőt. Mi mindig nagyon sok szeretettel gondolunk Rád, az életünk része lettél.

Andi, Laci és Gergő baba

Szülésfelkészítés díja

Az egyéni szülésfelkészítő dúlai konzultáció díja 12.000 Ft/60 perc. Válthatsz 5 órás bérletet is 55.000 Ft-ért. A bérlet kismama masszázsra, babamasszázs oktatásra és konzultációra egyaránt felhasználhatod.

Szülésfelkészítés Budapesten és Budapest környékén

Jelenleg kizárólag online formában zajlik a szülésfelkészítés!

(Budapesten: szülésfelkészítő konzultációra Újbudán, a Móricz Zsigmond körtér közelében, az Eszék utcában tudlak fogadni.

Budapest környékén: Szentendre, Pomáz, Üröm, BudakalászDunakeszi, ill. Óbuda területén házhoz megyek, és látogatásonként 2.500 Ft benzinpénzt kérek.)

Szülésfelkészítő tanfolyam online

Ha messzebb laksz, és emiatt nem tudunk személyesen találkozni, vagy bármilyen más okból egyszerűbb számodra a szülésfelkészítés online módon, válaszd a Skype-os/Messenger-es/Viber-es/WhatsApp-os/FaceTime-os szülésfelkészítő tanfolyamot!

Ehhez ki se kell tenned a lábad otthonról: kényelmes, nyugodt környezetben, a számítógép segítségével vagy mobiltelefonon zajlanak a szülésfelkészítő konzultációk.

Az online szülésfelkészítés díja 12.000 Ft/60 perc.

Kattints ide, és olvasd el az édesanyák élménybeszámolóit, ha kíváncsi vagy, hogyan segítettem a szülésre való felkészülésükben!

Kattints ide és írj, ha kérdésed adódik vagy segítségre van szükséged a várandósság és szülés idején, vagy hívj fel telefonon:

+36 20 329 25 69