Hétköznapi pszichológiaTalán az egyetemen vagy a Születés Hete portálon akadtam rá a Hétköznapi pszichológia című, kéthavonta megjelenő lapra. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet, hiszen a pszichológia mindig is érdekelt. A címben a hétköznapi szócska azt jelezte nekem, hogy itt praktikus, a hétköznapjainkat érintő kérdésekről olvashatok. Az újságot átlapozva, majd végig is olvasva nem csalódtam, és a szerkesztőknek további bizalmat szavazva megrendeltem az újságot. Azóta már a 3. lapszám is megjelent. Érdekes és változatos tematikájú cikkeket találtam benne. Olvashatunk az elkényeztetett gyerekről, a gyermekkori tanulás folyamatáról, a diszlexiáról, párkapcsolati játszmákról, a videójátékokról és még sok minden másról.

Négy, az én szívemnek különösen kedves témát emelnék ki:

  • Dr. Bagdy Emőkével, tanszékvezető asszonyommal készült terjedelmes interjú, amely a Károli Gáspár Egyetem pszichológus képzését és magát a pszichológusi hivatást járja körül.
  • Leckék az anyaméhben címmel Csörgő Andrea perinatális szaktanácsadó a magzat tanulási képességéről és ennek gyakorlati jelentőségéről ír.
  • A pozitív szuggesztiók, üzenetek gyógyításban való alkalmazásáról  egy aneszteziológus orvos számol be a lap hasábjain. Megtudhatjuk, hogy neki  és pácienseinek mit hozott ez az újfajta  kommunikáció és hozzáállás.
  • Végül a programajánló részt említem, ahol többek között az – azóta már lezajlott – Babahordozó Hétről is olvashatunk.

Nézd meg, milyen filmeket ajánlok a Dúla TV-ben!

Iratkozz fel a Dúla blog hírlevelére!