Tegnap indult, és számtalan jobbnál jobb programot tartogat családot tervezőknek, várandósoknak és kis- és nagy-gyermekes családoknak a Születés Hete. Drága dúlatársam, Meső majd Réka szervezésében zajlik a hét, amelynek gazdag és sokszínű kínálatából kiragadva egy kis budapesti ízelítőt kínálok itt, a Dúla blogon:

  1. Új Életkör programjában várandósjóga és -relaxáció, dúlaügyelet, hennafestés várandósoknak és beszélgetőkörök várnak.
  2. A Perinatus Alapítványnál babahordozásról, szoptatásról, azután szülésről, mint beavatásról, kötődésről, császármetszésről lehet előadást hallgatni és beszélgetni.
  3. Pár-beszéd születés körüli tanácsadóban a várandósság, szülés és gyermekágy idején alkalmazható aromaterápiát átfogó  előadást, a kismamahastáncot, a szülés belső természetéről szóló filmvetítést és a várandósoknak szóló autogén tréninget ajánlom.
  4. A Mamami bolt kínálatában babahordozás, kenguru-módszer a kórházban, a pelenka nélküli babagondozás, szülésfelkészítés és mosható pelenkák.
  5. Nemzetközi bábanap lesz május 5-én. Előbb  közös séta, majd az Év Bábája díj átadása.

A további részletes programot, illetve a vidéki és határon túli települések rendezvényeiről a Születés Hete portálon olvashatsz. Jó böngészést és programolást!