A női szexualitás - E. Davis könyveEgy Magyarországon frissen megjelent könyvet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Elizabeth Davis holisztikus szemléletű okleveles bába írta, aki  az Egyesült Államokban a női gyógyítás elismert szakértőjeként dolgozik több mint harminc éve. Idehaza már megjelent a női életszakaszokat és életszituációkat leíró Életkör című könyve, most pedig A női szexualitás – öröm és intimitás életünk minden szakaszában című művét olvashatjuk magyar nyelven.

Vajon milyen a női szexualitás? Misztérium vagy tudatosan átélhető valóság? Elizabeth Davis szerint, ha a nők fontos életszakaszaikban jobban értenék és éreznék saját testük működését, megtalálnák az utat a bensőségesebb és örömtelibb szexualitás felé.

A szerzőnő erre az izgalmas, egyúttal spirituális útra hívja az olvasót. Választ ad arra, hogyan és miért változnak a nők szexuális vágyai életük különböző szakaszai során. Megmutatja, hogy a menstruáció, a terhesség, a szülés, a változókor vagy épp az öregedés milyen hatással van a nők szexuális életére. Feltárja a biológiai ritmus, a hormonok, a kulturális viselkedésminták, a stressz, a kapcsolati hullámzások, valamint a szexuális bántalmazások nemiséggel összefüggő szerepét. Nem csupán segítséget és praktikus tanácsokat nyújt a problémák kezeléséhez, de olyan új információkkal is szolgál, mint például hogy miért előnyös a szexuális együttlét a várandósság vége felé, mi is pontosan a „szeretethormon” vagy hogy a változókor alatti hormonális változások hogyan függnek össze az intuitív képességekkel.

Ajánlom minden nőnek: fiatalnak, középkorúnak és idősnek, de a férfiaknak is. Saját magunk működésének  megértésében nagy segítségünkre lesz.

Elizabeth Davis: A női szexualitás – öröm és intimitás életünk minden szakaszában, Jaffa Kiadó, 2009.

Olvass még többet a szexualitásról a Dúla blogon itt!

Iratkozz fel a hírlevélre!