Dúlaképzést 2008-ban végeztem el, és felejthetetlen élmény volt a számomra. Már jó ideje, harmadik kisfiam megszületése után tudtam, hogy ebbe az irányba szeretnék elindulni, így nagy örömmel olvastam Békés Emőke sorait, hogy lesz dúlaképzés, készüljek, vár. Első körben a dúla motivációs tréning, majd másodjára a szakosító dúlatréning következik.

Dúlaképzés Budapest

Aztán eljött a nap, a dúlaképzés napja, és izgatottan csöngettem be az akkor még működő Életkör képzési központba. A lányok nagy része már ott volt, a földön párnákon ültek, és kisebb-nagyobb csoportokban beszélgettek. Azután elkezdődött a nyitókör, a bemutatkozás, és dobogó szívvel, kipirult arccal mondtam el a magam dolgait, majd hallgattam a társaim beszámolóját. A következő napok is így teltek: érdekes gondolatok, gyakorlatok, meghitt beszélgetések, közös filmnézés és együtt-étkezések váltották egymást. Nagyon sokat beszélgettünk. Meghallgattuk egymás történeteit várandósságról, szülésről. Megérintődtünk egymás elbeszéléseitől, néha sírtunk, és nagyon sokat nevettünk. Jó volt együtt lenni, jó volt együtt tanulni, és azt átélni, hogy mindenki azért van itt, mert a szívéhez közel álló témáról, a dúlaságról, a várandósságról, a szülésről-születésről szeretne tanulni. Abban a pár napban közelebb kerültünk saját dúlaságunkhoz, és ahhoz is, hogy el tudjuk dönteni: valóban szeretnénk-e dúlák lenni, szülésfelkészítőként dolgozni, szüléseket kísérni? Az én válaszom egy határozott igen volt, így alig vártam az újbóli találkozást, a szakosító dúlaképzést.

A szakosító dúlatréningre az előző alkalommal megismert lányok közül csaknem mindenki eljött. Nagy örömöt jelentett a viszontlátás, és az, hogy újra együtt tanulhatunk, lépkedhetünk a dúlává válás útján. Tartalmas és izgalmas előadások és neves előadók váltották egymást. Hallgattuk a szülésznőt a vajúdás szakaszairól, a bábát a vajúdástámogatás lehetőségeiről, a szoptatási tanácsadót a szülést követő első időszak szoptatástámogatásáról, a pszichológust a vajúdás közbeni kommunikáció jelentőségéről, az aromaterapeutát a szüléskor hasznos illóolajokról és alkalmazásukról, és még hosszan sorolhatnám… Noha kaptunk spirálozott jegyzetet, egy egész füzetet írtam tele az ott hallottakkal. Nagyon sokat tanultam azon a hétvégén, és ráadásul újra a szeretett női körömben lehettem.

Most újra itt állok dobogó szívvel, kipirult arccal… Szeptemberben dúlatrénerként magam is részt veszek a dúlaképzésben. Emőke, akitől a dúlaságot tanultam, és aki azóta dúlapárom is lett, meghívott trénertársnak. Hatalmas öröm van a szívemben, hogy én is részese lehetek ennek a izgalmas folyamatnak, a leendő dúlák önismereti utazásának.

Szeretnélek most téged is hívni a következő dúlaképzésre,

ha vonz a szülés-születés csodája, és ha gondoltál már rá, hogy magad is dúlává válj. A hétvége alkalmat ad arra, hogy jobban megismerd a mi csodálatos hivatásunkat, és eldönthesd, elindulsz-e a szülésfelkészítő és szüléskísérő dúlaság útján?

Kattints ide, és olvass bővebben a következő dúlaképzésről!

  • A tréning helyszíne: Budapest, XI. Budafoki út 43. IV./2.
  • A tréning részvételi díja: 55. 000 Ft

Ha szeretnél jelentkezni, vagy ha kérdéseid vannak a tréninggel kapcsolatban írj a dula@lenardorsi.hu címre vagy hívj a 20/ 329-25-69-es számon.

A tréninget minimum 10 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.

Az önismereti, motivációs tréningen érintjük a születés, a nővé válás, szülés, anyaság és a társas kapcsolatok témáját, valamint  különböző  gyakorlatok során elmélyítjük a segítő kapcsolathoz nélkülözhetetlen képességeinket, készségeinket (pl. értő figyelem, empátia, elfogadás).

Ez a tréning az alapja az erre épülő  4 napos dúlatréningnek, ahol a szülés, születés területén dolgozó szakemberek adják át az ismereteiket, tapasztalataikat a leendő dúláknak.

Mindkét tréning bejárással zajlik, de a vidékről érkező résztvevőknek, valamint – a késő estig (általában 22 óráig) tartó tréningnapok miatt –  a budapestieknek is igény esetén ingyenes szálláslehetőséget biztosítunk a helyszínen.

A motivációs dúlaképzés trénerei:
Békés Emőke – dúla, pszichopedagógus, a Békés Dúlakör vezetője
Lénárd Orsi – dúla, mentálhigiénés szakember

Kattints ide, és olvass bővebben a következő dúlaképzésről!

A jelentkezéseket a befizetések sorrendjében fogadjuk, a résztvevőknek részletes tájékoztatót küldünk.