Melinda megnyugvást hozott

A Dúla blog Szép szüléstörténet pályázatára érkezett Barbara szüléstörténete. Ez különösen kedves a szívemnek, hiszen első kislánya születésekor is és most is dúlája lehettem. Jó volt felidézni az együtt töltött órákat és a szülőszoba hangulatát. Köszönöm Barbara, hogy megírtad és elküldted Melinda megszületésének történetét.

(tovább…)

Boldizsár érkezése

A Szép Szüléstörténet pályázatra Erika küldte el elsőként szüléstörténetét. Kisbabája, Boldizsár a Róbert Károly Magánkórházban született Dékány Ágnes doktornő, Kun Laura szülésznő és Réka dúla kísérésével. Kedves Erika, köszönjük, hogy leírtad és megosztottad velünk!

Szüléstörténet: Boldizsár születéseKét napja késik, iszonyatosan fájnak a melleim. Szilárdot (a páromat) le is tiltottam róluk. Nem szoktak ennyire fájni. Rohanok angolra, közben barátnőmmel beszélek telefonon.

– Vegyél egy terhességi tesztet! – mondja Réka.

Elmegyek a gyógyszertárba és veszek egyet. Szerintem fölösleges pénzkidobás, úgysem vagyok az, csak egyszerűen késik, de miközben ezt a kis párbeszédet folytatom magammal valami ott mélyen legbelül megrezdül bennem. Talán mégis… Nem várok holnap reggelig, még angol előtt van egy kis időm, ezek a tesztek úgyis olyan hiperszuperek, hogy kimutatják. Hazarohanok, és pisilek (még jó hogy kellett pisilnem)…

Nem kell várnom perceket, szinte azonnal megjelenik a két csík… Babát várok! BABÁT VÁROK!!!!! Egyszerre érzek örömet, félelmet, boldogságot, kétségbeesést és még sorolhatnám. Hogy érezhet ennyi mindent az ember?

A hátralévő napom szinte úgy telik el, hogy semmire nem emlékszem. Az angol órán, egy kifejezés sem marad meg… Vevők jönnek megnézni a kis lakásomat, de fogalmam nincs, hogy tetszett nekik, vagy sem… (tovább…)

Új Szép Szüléstörténet pályázat

Szereted a szép szüléstörténeteket, és szívesen olvasod a kismamatársak beszámolóját a vajúdás és szülés óráiról? Ugye jól emlékszel még az első percre, amikor újszülött kisbabádat először megpillantottad, majd megölelted? Amikor először suttogtad a fülébe, hogy “Szia kicsim!”… Felejthetetlen órák és csodás pillanatok ezek…

A Dúla blogon Anyák Napja ünnepéhez kötődően új Szép Szüléstörténet pályázatot hirdetek.

Oszd meg velünk vajúdásod és szülésed történéseit! Pozitív kicsengésű, szép szüléstörténeteket várok – akár a szülészeti intézmény és az orvos vagy szülésznő nevének feltüntetésével. Ezek a szüléstörténetek azután felkerülnek a Dúla blogra, hogy mások is olvashassák és tudást és megerősítést nyerhessenek belőlük. A pályázat legfontosabb célja ugyanis, hogy erősítse a várandós édesanyákat abban, hogy gondos felkészüléssel, a számukra legmegfelelőbb helyszín és segítők kiválasztásával a szülés-születés életre szóló jó élmény lehet az egész család számára.

Hat kategóriában várom a szüléstörténeteket:

  • Szülés dúlával
  • Természetes, hüvelyi szülés kórházban
  • Otthonszülés
  • Császármetszés (tervezett és nem tervezett császármetszés)
  • Császármetszés utáni hüvelyi szülés (VBAC)
  • Ikres szülés

(tovább…)

Császár után természetesen – Bogi születése

Szilvi szülései során különböző utakat járt be. Első gyermeke császármetszéssel született, és ez számára rendben volt így. Másodjára másképp szerette volna, császármetszés után természetesen, ezért keresett meg engem is. Jó volt látni a változást a beszélgetéseink alatt, és klassz élmény volt a szüléskísérés is, amikor beteljesült, amire Szilvi készült: Bogi pár óra leforgása alatt természetes úton világra jött.

Császármetszés után természetesen született Bogi

Első gyermekem Olivér 2014. májusban született császármetszéssel egy bécsi kórházban. Sürgősségi császármetszés volt szívhangeltérés miatt 9 cm tágulásnál. Természetes szülésre készültem, de a körülményeket tekintve számomra már inkább megváltás volt a császármetszés, annyira ki voltam fáradva (14 óra vajúdás után), és persze nem tudhattuk, hogy a babával is minden rendben van-e? (tovább…)

Megszületett Lounnotar mosolygós kisfia

Különleges, lírai szüléstörténet következik. Én megkönnyeztem, különösen, mert tudom, milyen nagyon készült Móni kisfia császármetszés utáni természetes úton való megszületésére. Kicsi Áron, Isten hozott!

Császármetszés után természetesen - Áron születése

A szép és kecses leány, Luonnotar már évek, évszázadok óta lebegett a kék égbolton. A Természet lányát kietlen és egyhangú, végtelen tér vette körül. Lassacskán ólmos fáradtság kerítette hatalmába, kimerítette a magány, más tájakat szeretett volna látni.  Messze, nagyon messze Luonnotar égi birodalmától, odalent hullámzott a végtelen tenger. A lány összeszedve erejét sebesen lesiklott a magasból, ahol élt, s leszállt a viharos tenger tajtékos hullámaira. Szélvész tombolt, s ő sokáig hányódott, sodródott a hullámokon, akár egy törékeny csónak. Amikor minden megnyugodott, és Luonnotar új erőt érzett magában, tudta már, hogy egy fiúval viselős, aki csak akkor fog megszületni, ha a világ készen áll a fogadására. – Részlet Az aranytojást tojó sas című meséből

(tovább…)

Komótos tempó

Kata írta meg és küldte el szüléstörténetét a Dúla blog számára. Hanga a magzatvíz elfolyását követő következő napon, 36 óra elteltével született meg. A vajúdás küzdelmes, ugyanakkor szép volt az édesanyja számára. Köszönöm, hogy megírtad és megosztottad velünk!

Komótos tempóban született - szüléstörténet

Az egyik kedvenc filmemből van ez az idézet: „A szerelemről beszélni olyan, mint építészetre táncolni”. A szülésemmel kapcsolatban is hasonló érzések kavarognak bennem: fájdalom, remény, öröm és boldogság forgataga, melyet leírni szinte lehetetlen, átélni pedig felejthetetlen. (tovább…)

Kategóriák: Szülés, Szüléstörténetek|Címkék: , , , |

Várandósság és szülés Németországban

A szép nagy családba még egy kisfiú érkezett. Szilvi írta meg németországi történetét: várandósságát és szülését, illetve a kórházban töltött időszak történéseit. Köszönöm neki! :-)

Várandósság és szülés Németországban

A szülés csodálatos illetve maga a csoda. Ötödik gyermekemmel lettem várandós – nem tervezett baba volt. Természetesen ugyanakkora örömmel fogadtuk a hírt, mint a többieknél. Az orvos azt mondta, van rá esély, hogy nem időre fog születni, hisz ötödik gyermek. A 35. héttől ezért minden pillanatban vártuk… (tovább…)

Kategóriák: Blog, Szülés, Szüléstörténetek|Címkék: , , , , , |

Bali – a közös kezdet

Szüléstörténet következik: Gabi elmeséli, hogyan született meg kisfia, Bali. Párja és szülésznője támogatta abban, hogy igazán szép és meghitt szülése lehessen. És a szülőszobán Bali és egy új édesanya is született. ❤️

Bali - a közös kezdet, szüléstörténet

Imádtam várandósnak lenni, csodaszép hónapok voltak.

Vártam a kijelölt időpontot. NST, ultrahang rendben, Balázs fiam is szeretett bent tartózkodni. Elérkezett a születés tervezett időpontja, majd eltelt a következő nap, majd az azt követő, és már egy hét is elmúlt a tervezett időponthoz képest.
(tovább…)

Minden kismama álma – szüléstörténet

Egy csodaszép és meglepetéseket tartogató szüléstörténetet hoztam mára a Vajdaságból, Szabadkáról. Köszönöm kedves Tilda, hogy megírtad és elküldted a Dúla blog számára. :-)

Minden kismama álma - szüléstörténet

Mivel az első gyermekünk fogantatására tizenhat hónapot vártunk, szülés után nem volt elég tejem, és csak három hónapig szoptattam, úgy döntöttünk, hogy gyorsan vállalunk még egy babát. Kilenc hónappal az első szülésem után meg is fogant második kislányom, akinek a nem mindennapi születését szeretném most leírni. A szabadkai általános nőgyógyászati rendelőbe jártam vizsgálatokra. 2012.szeptember 18-án volt a szülés várható időpontja, de az én pici lányom nem sietett. Onnantól fogva 2-3 naponta a kórházba kellett járnom CTG-re. Az ottani orvosom nem aggódott, mivel az első szülésem spontán indult egy hetet késve. (tovább…)

Minden kerek – Sára szüléstöténete

A következő szüléstörténetet Sára küldte el a Dúla blog részére, köszönöm neki. :-) A Szent Imre Kórházban szült, és szülésekor minden úgy zajlott, ahogyan szerette volna. Ahogy kísérőlevelében írta, nem vágyott nagyon különleges vagy alternatív dolgokra, illetve nem ragaszkodott a gátvédelemhez, és dúlát sem akart segítségül hívni. A vajúdás és szülés órái csodás emlékként élnek benne azóta is, aminek az én dúla szívem csak örülni tud. :-)

2015-11-18_SaraAmikor elolvastam a pályázati felhívást, úgy gondoltam, az én történetem is olyan, ami megnyugtató lehet mások számára, ezért döntöttem úgy, hogy megosztom. A szülés után azonnal úgy gondoltam, bármikor újrakezdeném, jöhet még pár gyerkőc. ☺ No de kezdjük az elején. Mindig úgy gondoltam, hogy a „szerencse lánya” vagyok. Az életemnek alig volt egy-két nehezebb időszaka, s ha mégis, azokkal is mindig volt, aki segített megbirkózni. Ezért, amikor 12 év együttlét, ebből 3 év házasság után a férjemmel úgy döntöttünk, itt az ideje, hogy egy harmadik emberrel is megosszuk a boldogságunkat, nem gondoltam, hogy bármi baj történhet.

(tovább…)

Kategóriák: Szüléstörténetek|Címkék: , , , , |