Későn bújtam ágyba, éjfél is elmúlt már, kényelmetlen is volt már bárhogy is feküdnöm, hosszas vackolódás után szunnyadtam el, hogy aztán egy éles derékból a hasam aljáig sugárzó valamire  ébredjek… Megörültem neki. Pontosan tudtam, hogy ez már AZ. Elkezdődött. (Gabi teljes történetét ide kattintva olvashatod el.)

Szereted a szép szüléstörténeteket, és szívesen olvasod a kismamatársak beszámolóját a vajúdásról? Ugye jól emlékszel még az első percre, amikor újszülött kisbabádat először megpillantottad, majd karjaidba vetted? Felejthetetlen órák és pillanatok ezek…

Oszd meg velünk vajúdásod és szülésed történéseit! Pozitív kicsengésű, szép szüléstörténeteket várok – akár a szülészeti intézmény és az orvos vagy szülésznő nevének feltüntetésével. Az írásodnak adj címet, és mellékelj egy fényképet, ahol kisbabád arca jól látszik. Ha több gyermeked van, több történetet is küldhetsz, ezzel is növelve a nyerési esélyedet.

Öt kategóriában várom a szüléstörténeteket:

  • Természetes, hüvelyi szülés
  • Császármetszés (tervezett és nem tervezett császármetszés)
  • Császármetszés utáni hüvelyi szülés (VBAC)
  • Ikres szülés
  • Dúlás szülés

Küldd el az írásodat, és hogy melyik kategóriába szánod 2013. június 30-ig a dula{kukac}lenardorsi{pont}hu e-mail címre!

A beküldött történetek közül hétről hétre válogatok majd a Dúla blog szüléstörténetei közé. A játékon való részvétellel hozzájárulsz ahhoz, hogy e-mail címed bekerüljön a Dúla blog adatbázisába, és hogy a későbbiekben hírlevelet küldhessek az e-mail címedre. (A hírlevelekről bármikor le tudsz iratkozni a levél végén található linkre kattintva.)

Sorsolás: 2013. július 1-én

Mit nyerhetsz?

Egy FŐDÍJ és 17 értékes nyeremény várja szüléstörténet-író gazdáját. Az összes szép szüléstörténetet beküldő között tehát 18 nyertest sorsolok július 1-én, akik a következő a babának vagy mamának is kellemes és hasznos dolgokkal lesznek gazdagabbak:

Pályázz és nyerj!

Küldd be szép szüléstörténetedet!

Küldd be szép szüléstörténetedet!Kattints a képekre, hogy még jobban látsszon minden egyes ajándék!

A Szép Szüléstörténet Pályázat partnerei:

Zellei Tündi táplálkozási tanácsadó

Részvételi lehetőség 1 fő részére egy szabadon választott Zelleitündi főzőtanfolyamon

NYERTESE: Herdlein Zsuzsanna

Napjaink szédült, rohanó világában gyakran gondoljuk azt, nincs idő az egészséges táplálkozásra. Egyszerű ételekkel, könnyen elkészíthető receptekkel azonban ez nem lehetetlen! Zellei Tündi főzőestjein a kezdő és a profi konyhatündérek egészséges, cukormentes és szénhidrátcsökkentett ételek elkészítését tanulhatják meg.

MamamiBolt

A Mamami Bolt fogzáskönnyítő borostyánlánca és egy Pop-in exkluzív mintás pelenkája

NYERTESE: Nánai Éva

A MAMAMI BOLT tulajdonosa kisgyermekes házaspár. Vallják, hogy akkor nevelhetünk boldog, a világ iránt bizalommal viseltető, abban kitűnően navigáló gyermeket, ha a folyamatosan változó elemi igényeit kielégítjük. Személyes tapasztalatuk és elhivatottságuk a garancia arra, hogy vevőik nem csak egy babaápolási termékkel, hanem egy, a mindennapjaikat segítő és szebbé tevő eszközzel, és az ahhoz tartozó szakszerű tanácsadással gazdagabban lépnek ki boltjuk ajtaján.

Örömteli Szülés - Kuharcsik Réka hipnoterapeuta

2 alkalmas szüléselőkészítő mélyrelaxáció óra Kuharcsik Réka hipnoterapeuta felajánlásában

NYERTESE: Tóth-Bernáth Dóra

A 40 perces relaxáció segíti a békés vajúdás és a gyengéd szülés lehetőségét. Nagyon szép, megnyugtató, mély élmény, ami emeli a szülés körüli időszak érzelmi minőségét is.

Aledi kézműves babák

Aledi gyermekkézbe való alvó pihe-puha babapárja – a nagyobb a kisbaba játéka, a kisebb a mama kabalája

NYERTESE: Láposi Gabi

Az Aledi babák természetes alapanyagokból, egyszemélyes kis műhelyben készült, a Képző- és Iparművészeti Lektorátus által zsűrizett kézműves játékbabák. Minden baba egyedi. Ami közös bennük: a saját tervezés, a sok kézimunka, és a kedves, mosolygós arc.

Kaláka Együttes

Kaláka együttes 2 darabos CD csomagja a Madáretető és Kaláka Válogatás című albumokkal

NYERTESE: Marton Adrienn

A Kaláka együttes elegáns, más muzsikusokkal össze nem téveszthető zenei tálcán nyújtja a verset a hallgatóknak. Nem ráerőszakolják a maguk szerzeményeit, hanem kimuzsikálják a Gutenberg óta könyvekbe száműzött, “szív-némaságra” született s ítélt versekből a maguk olvasata szerinti “eredeti dallamot”. (Kányádi Sándor gondolata a Kaláka együttesről)

Lénárd Orsi - Szép szülésélmény dúlával

70 perces kényeztető-illóolajos kismama vagy női masszázsra szóló utalvány, amely az én ajándékom

NYERTESE: Koncz Éva

“A kismama masszázs végzésekor a test energiavonalai mentén finom, lágy ringó mozdulatokkal nyomást gyakorlok a láb, a derék, a hát és a nyak területére, hogy az igénybe vett testrészek megkönnyebbüljenek, ellazuljanak és felfrissüljenek. Aromaterápiás illóolajok segítségével lágy, simító mozdulatokkal masszírozok, ami segít a feszültségek oldásában, és a megterhelt testrészek ellazulásában.”

Maminbaba - Hordozós latin fitness

5 alkalmas Maminbaba latin fitness bérlet, amely bármelyik jelenlegi és a közeljövőben nyiló helyszínen beváltható

NYERTESE: Mester Moni

A Maminbaba – Hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, aktív, csinosító mozgásforma várandós és kisbabás anyukáknak tüzes latin zenére. A „kinti” babák ezalatt saját vagy kölcsönzött hordozó eszközökben, anyukájukra kötve ringatóznak a latin ritmusokra, a még pocakban lévők pedig bizonyára örömmámorban úsznak. Gyógytornász-hordozási tanácsadó ajánlásával.

Üzletanyu születik

Vida Ági kisgyermeket nevelő édesanyáknak írt új könyve, Üzletanyu Születik címmel

NYERTESE: Czuczor Rita

Vida Ági új könyve azoknak az anyáknak segít, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének visszamenni a munkahelyükre a gyermekvállalást követően. Bemutatja, milyen módszerekkel indíthat egy nő vállalkozást otthonról, a gyerekek mellől, elsősorban az internet segítségével. Megmutatja azt az utat, amit maga is bejárt az elmúlt években, ahogyan felépítette a saját vállalkozását és megosztja tapasztalatait, amiket eddig több száz ügyfelével való közös munkája során szerzett.

panyizsuzsi üvegékszer

Panyi Zsuzsi iparművész üveg-designer divatos anya-lánya gyűrűszettje

NYERTESE: Varga Katalin

Panyi Zsuzsi így vall az üvegékszereiről: “A szépség maga a személyiség és ez mindenkiben benne van. Egy ékszerben és kiegészítőben fontos, hogy ne vonja el a figyelmet a nőről. Szinte ne is ékszer legyen, hanem testrész, hiszen egy ilyen egyedi darab akkor válik élővé, amikor a tulajdonosa felveszi és a személyisége elkezd ragyogni. Ha egy ember jól érzi magát a bőrében és boldog, akkor nyitott a szépre, fontos, hogy harmonikus tárgyak vegyék körül és ettől még boldogabb lesz. Ez egy örök körforgás, ez egy csoda.”

Illóolajok.hu

Az Illóolajok.hu kézzel készített, egyedi, mécseses kerámia illóolaj-párologtatója egy üveg 100%-os tisztaságú, természetes, prémium minőségű citrom illóolajjal és 33 pontos receptfüzettel

NYERTESE: Oroszné Simon Zsanett

“Az Illóolajok.hu weboldalon az aromaterápia alapjaival, az otthoni, biztonságos illóolaj használattal ismertetjük meg a természetes gyógymódok iránt érdeklődőket. Kizárólag kiváló minőségű olajokat, keverékeket és aromaterápiás kiegészítőket forgalmazunk. Felkutatjuk a legjobb aromaterapeuták otthon, házilag is kikeverhető, felhasználható receptjeit a leggyakrabban előforduló testi-lelki problémákra.”

Manogyöngy

MANOGYÖNGY, azaz Kereki Krisztina különleges, Swarovski kristályokból és minőségi japán gyöngyökből készült, egyedi tervezésű romantikus, nőies nyaklánca

NYERTESE: Sztyehlik Anita

“Ékszereimmel szeretném kifejezni mindazt az értéket, amit egy nő képvisel, miközben annyi területen kell helytállnia. Sokféle stílusban alkotok, egyedi megrendelésre is, hogy ne kelljen sok időt szánnod a keresgélésre. A gyöngyfűzést ki is próbálhatod, ha szükséged van egy kis kikapcsolódásra a baba mellett – akár online is.”

Kövi Szabolcs

Kövi Szabolcs  4 lemezből álló audio CD lemez-csomagja, benne a Kék tenger meditáció, Tündéridézés, Reggeli-esti meditáció és a Csillagok, csillagok című album

NYERTESE: Tajthy Gabriella

Kövi Szabolcs meditatív, relaxációs zenék szerzője és előadója. Zenéi kiválóan használhatóak kisbabák, gyermekek, vagy felnőttek nyugtatására, altatására, ill. relaxációhoz, meditációhoz. Lemezei a kismamák visszajelzései alapján a csecsemők elalvásában is hathatós segítséget jelentenek.

BabaHami fogzós ékszerek

A Babahami által felajánlott szabadon választható Teething Bling fogzós ékszer

NYERTESE: Urbanics Gitta

“Amikor a babának jön a foga és egész nap a karodba kívánkozik, jól jön egy segítség, ami lefoglalja, szórakoztatja a babát. A fogzós ékszereinket a mamáknak terveztük, de figyelembe vettük, hogy a babák számára is izgalmasak és biztonságosak legyenek. A Teething Blingek plasztikus anyagú orvosi szilikonból készülnek, leoldható kapoccsal.”

Walden Hotel

Családi ebéd 4 fő részére a dobogókői Walden Hotelban (italfogyasztás nélkül)

NYERTESE: Garai Linda

“A Walden Hotel a Pilis-hegység szívében, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, a fővárostól karnyújtásnyira található. Ha szeretne kirándulni és feltöltődni a Pilis csalogató csendjében, vagy  méltóképpen megünnepelni családi ünnepeit, jöjjön el hozzánk és bízza ránk a megvalósításhoz szükséges feladatokat. Szállodánk páratlan környezete és kialakítása tökéletes kikapcsolódási, pihenési és továbbképzési lehetőséget kínál az ide látogatók számára.”

Hordozni jó!

Részvételi lehetőség Mészáros Anikó babahordozási tanácsadó hordozókendő tanfolyamán – akár kicsi, akár nagyobbacska a gyermeked

NYERTESE: Bencsné Treszner Andrea

“Nyugodt, kiegyensúlyozott, mosolygós baba – a hordozás pontosan ezt adja meg a számodra. A HORDOZÓKENDŐ ideális babahordozó eszköz, mely sokoldalúan használható újszülött kortól a gyermek 4 éves koráig elöl- csípőn- és háton hordozásra.”

Ledanna

Ledanna finom hímzéssel díszített gyönyörűséges várandós babája

NYERTESE: Ónodiné Sasvári Adrienn

“A várandós babáim ötlete akkor született, amikor a kislányom, Rozi még a pocakomban volt. A pocakos babákkal általában kismamákat szoktak meglepni hozzátartozók, barátok, de van aki gyermekáldásra várva vesz magának egyet, megint mások már gyermekük születése után, szép emlékeket őrizve vásárolnak ilyen babát.”

Jaffa Kiadó

A Jaffa Kiadó várandósság és szülés-születés témájú köteteiből összeállított nagy értékű könyvcsomagja

NYERTESE: Luka-Szabó Katalin

A 2004-ben alapított Jaffa Kiadó fiatal, dinamikusan fejlődő cég, amely mára a húsz legjelentősebb magyar könyvkiadó közé sorolható. A Jaffa tevékenységének középpontjában a tényirodalmi (főként a szüléssel és az egészséges táplálkozással kapcsolatos, illetve a pszichológiai, a gender studies és a történelmi témájú) kötetek és a jó minőségű bestsellerek megjelentetése áll, de fontos számukra, hogy szépirodalmi művek és művészeti könyvek is helyet kapjanak a kiadványok között.

FŐDÍJKÉNT pedig az összes Szép szüléstörténet író között kisorsolok egy családi- és babafotózást illetve videókészítést a Születésvideo stúdiójában. A kb. két órás képalkotás különböző kellékekkel és beállításokkal történik, a nyertes 10-15 db retusált képet kap nagy felbontású, letölthető fájlként és egy néhány perces családi videót DVD-n vagy külső meghajtón. A képek készülhetnek a Születésvideo budakalászi stúdiójában, vagy a megrendelő otthonában és/vagy külső helyszíneken.

Születésvideo

A nyeremény felajánlója Bán Lilla filmrendező, operatőr, nem mellesleg két gyermek édesanyja és kétszeres taichi-világbajnok.

NYERTESE: Szilfai Alida

Írásra fel! Szeretettel várom szép szüléstörténetedet.

A Dúla blog eddigi szüléstörténeteiért kattints ide!

Iratkozz fel a Dúla blog hírlevelére!