ELŐADÓ: Kobza Zsuzsanna Meső
HELYSZÍN: Budapest, II. ker. Életkör 1026 Szilágyi Erzsébet fasor 43/b. (Életkör kapucsengő hosszan nyomva)
2010. május 8. 18-21h

Járom a középiskolákat, s tanítom nekik a tutit. Az első tíz percben karba tett kézzel ülnek velem szemben, összehúzott szemöldökkel, idétlen benyögésekkel, “majd mi elmeséljük neki, mi a dörgés” arckifejezéssel.  Aztán egyre oldódnak és oldódnak, hangolódnak, befogadnak. S a végére nem győznek hálálkodni. Mert igenis lehet érdekesen, új és fontos dolgokat mondani mind az összes témakörben. (A levelek, kérdések, amiket utólagosan e-mailben kapok tőlük,szintén azt bizonyítja, szükség van az ilyen tanórákra.)

De mégis mit, és hogyan? Mert ez utóbbi sem elhanyagolható szempont.

Szeretettel várok minden kedves szülőt, pedagógust, családsegítőt, mentálhigiénés szakembert, érdeklődőt. Sőt, azokat is várom szeretettel, akik a jövőben szívesen dolgoznának egy olyan teamben, akik ezzel foglalkoznak a hétköznapokban. Férfiakat, nőket egyaránt.  Saját lányaim,  Tihanyi Réka, Barbara és Eszter (a három nagyobb)  segítettek összeállítani, folyamatosan tökéletesíteni és napjaink kamaszainak ehetővé tenni a tananyagot.

Réka, Barbara és Eszter

A részvétel ingyenes. Adományokat a szervezők elfogadnak. Bejelentkezés, visszajelzés nem kötelező, de mégis örülnének neki.