A kismama masszázs utalvány nyertese: Dánielné Garai Ágnes. A mese cd nyerteseit pedig e-mail-ben értesítem. Köszönöm, hogy velem játszottatok.

 

A héten várom még a Ha én ezt a szülés előtt tudtam volna… tapasztalat-megosztó pályázatra az írásokat. Írd meg, hogy Neked mi volt a legmeglepőbb vagy a legnagyobb újdonsággal szolgáló dolog a várandósság és szülés idején!

Kedvcsinálónak pedig hoztam egy pár gondolatot az eddig beérkezett szép számú és tartalmas írásokból:

Nekem a nagy meglepetés a víz volt… A magyar nyelv kicsit elsumákolja ezzel az “elfolyt a magzatvíz” kifejezéssel, ami valójában történik. Mert valójában nem elfolyik, hanem elkezd folyni. És nem is folyik, hanem ömlik – főleg az elején.

Judit

Ha eldöntötted, hogy szoptatni akarod a babád, mindenképp tájékozódj a szoptatási praktikákról már jóval a szülés előtt. Készülj, másképp könnyen elbizonytalanodsz, ugyanis a kórházi nővérkék és védőnők nem mindig szoptatáspártiak. Sőt, a kerületi védőnő és gyermekorvos sem, aki egy-kettő rád mondja, hogy nincs elég tejed.

Judit, az 5 hónapos Anna anyukája

Második szülésemre felkészültem, hogy nem lehet háborítatlan egy sürgősségi kórházban. Mégis nagyszerűen sült el, mert bábához, nem pedig nőgyógyászhoz ragaszkodtam. Nem volt sürgetés, és nem volt tumultus. Éjjel szültem, hétvégén, tanoncok nélkül. A dúlám nem lehetett velem, de igyekezett az űrt egy műtős nővér pótolni. A harmadik babám érkezésekor szeretnék egy dúlát, aki érzelmileg is támogat – főleg a szülés utáni órákban, napokban.

Fruzsina

Ha kedvet kaptál, küldd el Te is az írásodat a dula{kukac}lenardorsi{pont}hu címre még a héten!

Nézd meg, mit nyerhetsz!