Én sem volnék, ha nem volnál,

ha te hozzám nem hajolnál,

te sem volnál, ha nem volnék,

ha én hozzád nem hajolnék.

(Kányádi Sándor: Két nyárfa, 1958.)

Kis és nagyobb lány koromban is nagy rajongója voltam a Kaláka együttesnek. Aztán megszülettek a fiaim, és ők is Kalákán és Gryllus Vilmoson nőttek fel. :-) Most pedig itt van két szívemnek kedves dolog, ami egymásra talál: a hivatásom, hogy dúla vagyok, hogy családokat kísérek a várandósság, szülés és gyermekágyas hetek alatt, és régi nagy kedvencem, a Kaláka együttes!

Erre a hagyományteremtő estre a még pocaklakó kisbabákat várják a szervezők. A várandósság, a várakozás különleges időszakát külön erre az alkalomra összeállított műsorral szeretnénk megünnepelni, hogy a várandósság időszaka az egész családnak maradandó és különleges emlék maradjon ezáltal is.

Szeretetteljes légkörű zenehallgatásra várják a babákat a szülők gyermekkori kedvenc zenekarának tagjaival és két csodálatos hangú énekesnővel: Gryllus Dorkával és Malek Andreával, akik maguk is édesanyák. Felnőttek és gyerekek nagy kedvencei, a Fakatona, a Pelikán, a Nandu, valamint Bőrönd Ödön és Tengerecki Pál ezúttal az érkező kisbabákat köszöntik majd.

Reméljük, minél több pocaklakó kisbaba hallgathatja a Kaláka és az énekesnők zenéjét ezen a koncerten; életük első koncertjén!

Külön örülök, hogy az est bevezetőjében két nagyszerű szakember gondolatait is meghallgathatják az édesanyák és az édesapák: Andrek Andrea perinatális pszichológus, haptoterapeuta és  dr. Bálint Sándor szülész-nőgyógyász és pszichoterapeuta szakorvos is az est vendége lesz.

pocakos-kalaka-koncert1

 

A Kaláka Pocakos Koncertről ide kattintva olvashatsz további részleteket.

JÁTÉK!

Nyerj várandós ajándékcsomagot a koncert partnerei által felajánlott ajándékokból!

Írd meg a Dúla blog Szép szülésélmény dúlával Facebook oldalára kommentben, hogy milyen zenét hallgatsz legszívesebben a várandósságod hónapjaiban?

Klasszikus zene? Rockzene? Enya? Netalántán épp a Kaláka? :-) Csak egy szót írj a kommentek közé: konkrét előadó nevet, stílusirányzatot is várunk.

Kattints ide, hogy válaszolhass!

A válaszokat 2015. április 11-e, szombat éjfélig várom. Sorsolás a koncert napján, 12-én.

Mit nyerhetsz?

Egy ajándékcsomagot, benne

  1. Az egyszervolt.hu gyermekoldal Mozizzz…! című gyermekvers antológiájának egy példánya.Kattints ide és lapozz bele!
  2. A Fércművek várandós mamáknak készült It’s a girl vagy It’s a boy gyűrűje. Kattints a megfelelő linkre, hogy megnézhesd, melyik milyen!
  3. Az én felajánlásomban egy 1 órás szülésfelkészítő konzultáció. Kattints ide, és olvasd el, miről esik szó ezeken a szülésre hangoló, szülésre készülő alkalmakon!

Kattints ide, és írd meg rögtön, hogy milyen zenét hallgatsz leggyakrabban most, a várandósság hónapjaiban!

Iratkozz fel a Dúla blog hírlevelérehogy minél hamarabb értesülhess az új cikkekről, játékokról!