Dúlaképzés

szülésfelkészítő és szüléskísérő dúlaképzés Budapesten – jelentkezz és értesítünk majd!

A dúlaképzést dúlapárommal, Békés Emőkével közösen tartjuk Budapesten. Emőke 2004 óta tart tréningeket, ebben lettem társa 2015-ben. Az elmúlt bő évtizedben csaknem 30 csoport, azaz kb. 250 résztvevő végezte el vezetésével a dúlaképzést, így elmondható, hogy Magyarországon jelenleg ez a legrégebbi hagyományokkal rendelkező, ugyanakkor a tréneri tapasztalatok és a résztvevők visszajelzései alapján folyamatosan alakuló és megújuló dúlaképzés.

Ha eljössz a két részből álló dúla alaptréningre, akkor elsajátíthatod a dúlai hivatás gyakorlásához legszükségesebb ismereteket és készségeket. Ezt a tudást azután továbbképzéseken, a Békés Dúlakör esetmegbeszélő csoportjaiban és a dúlaműhely keretében bővítheted tovább. A dúlaműhely amellett, hogy mélységében bővíti és gazdagítja a dúlaképzésen kapott tudást, egy összetartó női közösséget is jelent a résztvevőknek.

Évente általában 1-2 alkalommal, a jelentkezők számának megfelelően hirdetjük meg a következő csoportot. Emőkével és a tréning valamennyi nagy tudású és tapasztalatú előadójával mindent megteszünk azért, hogy magas minőségű, pontos és hiteles információkon alapuló képzésben részesülj, ha a mi dúlaképzésünket választod.

Dúlaképzés - női kör

2014-11-20_tulipansor-350x70

A dúlaképzés két egymásra épülő modulból áll

1.) Önismereti és motivációs dúlatréningen szóba kerül a születés, a nővé válás, a szülés, az anyaság és a társas kapcsolatok témája. A különböző  gyakorlatok során elmélyítjük a dúlasághoz, mint segítő kapcsolathoz nélkülözhetetlen képességeket és készségeket, mint például az értő figyelem, empátia, elfogadás.

2.) A 4 napos szakmai dúlatréning az önismereti tréninget kb. egy hónappal követi. Ennek fókuszában a dúlai hivatással kapcsolatos praktikus információk átadása szerepel: a szülés-születés területén dolgozó szakemberek (szülésznő, bába, dúla, aromaterapeuta, pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szoptatási tanácsadó) adják át az ismereteiket, tapasztalataikat a leendő dúláknak.

Mindkét tréning helyszíne Budapest, és mindkettő „bejárós“, azaz nem bentlakásos. Ha vidékről érkezel, vagy ha bár budapesti vagy, de a késő esti tréningzárás miatt inkább maradnál, akkor jelképes összegért szálláslehetőséget biztosítunk a helyszínen.

A motivációs dúlaképzés trénerei:
Békés Emőke – szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla, pszichopedagógus, a Békés Dúlakör vezetője
Lénárd Orsi – szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla, mentálhigiénés szakember

Jelentkezz már most a dúlatréningre az oldal alján lévő kapcsolati mező segítségével!

Ha pedig kérdésed van a dúlaképzéssel kapcsolatosan, kattints ide és írj, vagy hívj fel telefonon: +36 20 329 25 69

Mit nyújt a dúlaképzés?

  • A tréningeken egy letisztult, de folyamatosan megújuló, a mindenkori csoport igényeihez rugalmasan alkalmazkodó tematikát használunk.
  • Ablakokat nyitunk olyan témák, szakterületek felé, amelyek lehetővé teszik, hogy az alaptréninget végzett dúláink ismeretei tovább mélyülhessenek abba az irányba, amelyek felkeltették az érdeklődésüket (pl. a tréning után többen aromaterapeuta vagy szoptatási tanácsadói képzésre jelentkeznek vagy elindulnak a bábává válás útján.)
  • A tényszerű, konkrét ismeretek nyújtása mellett jelentősen építünk a résztvevők tapasztalataira, tudására, teret adunk a kérdéseik, gondolataik megfogalmazására és ezek közösen megbeszélésére.
  • Folyamatosan és érzékenyen figyelünk az egyes csoporttagokban zajló belső folyamatokra és a csoportdinamikára is, és segítjük az önismereti illetve feldolgozó munkát.
  • Mind a trénerek, mind az előadók legjobb tudásukkal, ugyanakkor távolságtartás nélkül, a női kör tagjaiként vesznek részt a képzésben.
  • A tréning kiváló lehetőséget nyújt olyan nők számára is, akik vagy a gyermekáldásra készülnek vagy már várandósok, és hiteles információk alapján szeretnének a szülésükre és az anyaságra felkészülni.
  • Az alaptréning a visszajelzések alapján mindig sokkal többet ad egyszerű dúlaképzésnél, és ez annak is köszönhető, hogy általában nagyon hamar kialakul a bizalom, a nyitottság és az elfogadás a csoport tagjai között.
  • Az alaptréninget végzetteknek nem engedjük el a kezét.  Lehetőségük van a Békés Dúlakör esetmegbeszélő csoportjain részt venni, beiratkozhatnak a Dúlaműhelybe, és a tréning végén egyéb utakat is mutatunk az ismereteik bővítésére.
Dúlaképzés szakosító tréning
Dúlaképzés

Jelentkezz már most a dúlatréningre az oldal alján lévő kapcsolati mező segítségével!

Ha pedig kérdésed van a dúlaképzéssel kapcsolatosan, kattints ide és írj, vagy hívj fel telefonon: +36 20 329 25 69

2014-11-20_tulipansor-350x70
A dúlaképzés részletei:

Motivációs tréning

A következő motivációs dúlatréningre folyamatosan fogadjuk a jelentkezéseket. A tréning pontos időpontját a járvány lezárultával tudjuk meghirdetni. A lenti kapcsolati űrlap kitöltésével vedd fel velünk a kapcsolatot! A csoport indulásáról ezután értesítünk.
A dúlatréning részvételi díja: 55.000 Ft
A dúlaképzés helyszíne: 1114 Budapest, Eszék u. 9-11.

A dúlatréning témái ( a teljesség igénye nélkül):
A dúlaság alapelvei
A dúla szerepe és lehetőségei a szülésre felkészítésben
A várandósság és a gyermekágy lélektani jellemzői
A vajúdás és a szülés a bába szemével
A vajúdás előrehaladásának nyomon követése külső jelek alapján
Vajúdástámogatás
Nehéz helyzetek
A dúla szerepe császármetszés esetén
Az apáknak nyújtott támogatás
A gyermekágyas időszak alatti gondozás
A dokumentáció készítése
Szoptatás
Aromaterápiás és homeopátiás ismeretek a vajúdás, a szülés és a gyermekágy idejére
Kommunikációs gyakorlatok
A szuggesztív kommunikáció hatásai
Kompetencia-határok
Dúlapraktikák
Dúlamesék

Szakmai dúlatréning

A következő szakmai dúlatréningre folyamatosan fogadjuk a jelentkezéseket. A tréning pontos időpontját a járvány lezárultával tudjuk meghirdetni. A lenti kapcsolati űrlap kitöltésével vedd fel velünk a kapcsolatot! A csoport indulásáról ezután értesítünk.
A dúlatréning részvételi díja: 90.000 Ft
A dúlaképzés helyszíne: 1114 Budapest, Eszék u. 9-11.

A szakmai dúlatréning eddigi előadói:
Andrek Andrea – pszichológus
Békés Emőke szülésfelkészítő és családkísérő dúla, pszichopedagógus – tréner
Békési Beáta – klinikai szakpszichológus
Feller Adrienne – aromaterapeuta
Haas György – dúla – tréner
Hoppál Bori – testtudat oktató, dúla
Molnár Judit  – klinikai szakpszichológus
Morvay Réka – szoptatási tanácsadó, dúla, pszichológus
Noll Andrea Nandu – holisztikus bába
Rákócziné Krämer Ágnes – szülésznő, szoptatási tanácsadó
Rózsa Ibolya – IBCLC szoptatási tanácsadó
Suhai-Hodász Gábor – pszichológus
Szászné Bán Judit – pszichológus
Tamás Dorka mentálhigiénés tanácsadó – tréner
Varga Katalin – klinikai szakpszichológus, hipnoterapeuta

A tréninget minimum 8-10 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. A jelentkezéseket a befizetések sorrendjében fogadjuk, a résztvevőknek részletes tájékoztatót küldünk.

Jelentkezés a dúlatréningre

Neved (kötelező)

Telefonszámod (kötelező)

Email címed (kötelező)

Személyes üzeneted, kérésed, kérdésed: