Szülésfelkészítő tanfolyam 2018-03-20T08:37:14+00:00

Szülésfelkészítő tanfolyam

szülésfelkészítés nőknek Budapesten

A következő budapesti szülésfelkészítő tanfolyam 2018. márciusában indul

Várandósságod első pillanatától kezdve ezernyi kérdés sorakozik benned?

Nyomaszt a sok ellentmondásos információ, amit a környezeted rád zúdít, miután megtudták, hogy várandós vagy?

Minél többet tudsz a szülésről, annál bizonytalanabb vagy?

Ne aggódj: a szülés egy kis felkészüléssel igazán csodás élmény lehet!
Szeretnélek megnyugtatni: a nők tudnak szülni, és a kisbabák meg tudnak születni – a legtöbb esetben minden gond nélkül. Nagy esélyed van rá, hogy ha a szülésre jól felkészülsz, a kisbabád érkezésre és a szülői szerepre a várandósság hónapjai alatt ráhangolódsz, akkor nálad is minden rendben lesz.
Persze tudom, hogy ezzel most nem nyugtattalak meg: a kételyeket, a félelmet, a bizonytalanságot nem lehet egy mondattal elfújni.

 • Ha minden kérdésedet megválaszolnám, az segítene?
 • Ha tanítanék neked néhány fájdalomcsillapító és relaxációs technikát, légzőgyakorlatot, akkor kevésbé tartanál a szüléstől?

Ha a válaszod igen, akkor várlak szeretettel kiscsoportos szülésfelkészítő tréningemen!

2015-11-13_jelentkezem-gomb

Mit mondanak, akik már részt vettek a szülésfelkészítő tréningen?

Magabiztosabb és tájékozottabb lettem, kevésbé félek a szüléstől. A babagondozás témáit átbeszélve nyugodtabban várom a babám érkezését.

Erika

Nagyon szerettem ide járni. Bármilyen kérdésem volt, mindig kaptam rá választ. Sok olyan témára is rávilágított a tanfolyam, amit eddig nem így gondoltam, vagy egyáltalán nem is hallottam róla. Igazi feltöltődés volt minden itt töltött alkalom. Szerintem minden kismamának el kellene jönnie egy ilyen tréningre, hogy felelősségteljesen tudjon a szüléshez és a kisbabájához állni: felkészülten az új életre. Köszönet érte Orsi!

Évi

Nagyon fontos a kórházak szülésfelkészítőjétől független látásmód és informálódás. Egy külső, a természetes folyamatokat támogató, a szülő nőt előtérbe helyező személy nagy segítséget jelent a szülésre való felkészülésben.

Andi

2014-11-20_tulipansor-350x70

A szülésfelkészítő tanfolyam részletei:

Szülésfelkészítő dúla
 • leendő anyukák egymás közt,
 • 4 alkalom,
 • alkalmanként 3,5 órában,
 • hétfő és szerda délelőttönként,
 • a zárt csoport védettségét élvezve,
 • Budapesten, a 11. kerületi Budafoki úton,
 • alkalmanként néhány meghatározott témában, és persze bármikor bármit kérdezhetsz!

A tréning célja az, hogy mire a baba elindul az új élete felé, te már minden szempontból felkészülten várd Őt – aki csodát hoz az életedbe. 2 alkalom szól a vajúdásról-szülésről, és 2 a gyermekágyas időszakról, szoptatásról, a kisbaba altatásáról, az átalakult új kis családról.

kiscsoportos szülésfelkészítő tréning ára 32 000 Ft, vagyis alkalmanként csak 8000 Ft.

A szülésfelkészítő tanfolyam alkalmai:

 • március 5., 7., 12. és 14. hétfői és szerdai napokon 9:30-13:00-ig – BETELT!
 • március 26., 28., április 4. és 6. hétfői, szerdai és kivételesen pénteki(!) napon  9:30-13:00-ig – BETELT!
 • április 16., 18., 23. és 25. hétfői és szerdai napokon 9:30-13:00-ig – már csak 4 hely maradt!
 • május 14., 16., 23. és 24. hétfői, szerdai és kivételesen csütörtöki(!) napokon  9:30-13:00-ig

A szülésfelkészítő 3. alkalma után Dani-Pataki Bernadett hordozási tanácsadó, a 4. alkalom után pedig Trosztel Adrienn BabaKukk – kismama fotós lesz a vendégünk. Lehetőséged lesz a hordozásról kérdezni, beszélgetni, kendőket kipróbálni, a másik alkalommal pedig – ha szeretnéd – Adri készít rólad pár pocakos képet emlékbe.

Jelentkezési határidő: az áprilisira ápr. 13-a, a májusira máj. 11-e.

Jelentkezés feltétele: betöltött 25-26 hetes várandósság. A várandósság utolsó harmada alkalmas leginkább a szülésre és szülőségre való felkészülésre. Ebben az időszakban ezek a témák már erőteljesen foglalkoztatják a kismamákat, és a szülés időpontja is belátható közelségbe került.

Hogy a párodat is be tudd vonni a készülődésbe, minden anyagot megkapsz kinyomtatva vagy elektronikus formában. Lesz egy titkos Facebook csoportunk is hasznos cikkekkel, olvasnivalókkal, amiket tovább tudsz küldeni neki. Emellett a tanfolyam zárása után igényetek szerint várlak egy konzultációra a pároddal, ahol megmutatom, hogyan tud téged a vajúdás és szülés óráiban a legjobban támogatni masszírozással, illóolajokkal, testhelyzetekkel, és az esetleg megmaradt vagy újonnan felmerülő kérdéseteket is megválaszolom. Kattints ide, és olvass erről bővebben!

Ne felejtsd, hogy a szülésfelkészítés kiscsoportos, vagyis maximum 8 kismama jelentkezhet! Érdemes időben jelentkezni, ha nem akarsz lemaradni…

2015-11-13_jelentkezem-gomb2014-11-20_tulipansor-350x70

És hogy ki vagyok én?

Lénárd Orsolya háromgyermekes édesanya és 9 éve aktív, gyakorló dúla vagyok.  Azért választottam ezt a hivatást, mert nagyon jó volt várandósnak lenni, lenyűgözött a szülés során megtapasztalt ősi női erő, és az élet születésének csodája. Három csodálatos szülés áll mögöttem. Ezt az élményt szeretném átadni neked is, hogy a születés, a szülés a babának, az édesanyának és  az édesapának életre szóló jó élmény legyen.
Rengeteg szülést kísértem már végig, sok gyermek születésnél voltam jelen. Meghívott előadóként rendszeresen szerepelek a Születés Hete Fesztiválon, illetve a pomázi védőnők által szervezett szülésfelkészítőn. Dúla szakértőként cikkeket írok és kérdésekre válaszolok a Családi Net oldalán.

Ezennel szeretettel meghívlak kiscsoportos szülésfelkészítő tanfolyamomra, ahol egy zárt, intim körben hozzád hasonló kismamák körében segítek felkészülni arra, hogy Életet adhass. Ezek a csoportok leendő anyáknak szólnak, így nyugodtan, őszintén elmondhatsz mindent, ami a lelkedet nyomja, felteheted akár a legkínosabb kérdéseket is, és elmondhatod azokat a titkos félelmeket, amiket lehet, hogy még a párod elől is rejtegetsz.

A csoport tagjai egymást is támogatják a várandósság ideje alatt: már az első alkalommal bizalmas légkör alakul ki. Hatalmas megkönnyebbülés lesz, amikor rájössz, hogy nem vagy egyedül: másokban is ugyanezek az aggodalmak és kérdések motoszkálnak!
A csoportban erő van – és az erőre most nagy szükséged lesz.

Miről lesz szó a szülésfelkészítő tanfolyamon?

A szülésfelkészítő tréning során átbeszélünk mindent, amit csak tudni szeretnél a kórházi csomag összeállításától kezdve a vajúdó pozíciókon át egészen odáig, hogy hogyan ismered fel a szülés első jeleit és honnan tudod, hogy mikor kell elindulni a kórházba. Beszélünk arról is – hiszen ez is nagyon fontos! –, hogy hogyan válsz egyik pillanatról a másikra Nőből Anyává, és hogyan segítsd majd a párodat, hogy Apa legyen belőle.

A szülésfelkészítő kiscsoportos tréningen átbeszéljük és ki is próbáljuk, átéljük vagy megtapasztaljuk, mi vár rád a vajúdás és szülés óráiban. Nem csak előadásra, hanem gyakorlatokra, tapasztalatmegosztásra, közös gondolkozásra is hívlak. Nem kell jegyzetelned, minden anyagot megkapsz kinyomtatva és elektronikus úton.

A Szülésfelkészítő témáiból:

 • Elmondom, mik azok a biztos jelek, amiket a szülés megindulásakor tapasztalhatsz, és megbeszéljük, mikor kell indulni a kórházba.
 • Megmutatom, hogyan tudsz legjobban megküzdeni a fájdalommal és a fáradtsággal.
 • Kipróbáljuk a legjobb vajúdási és szülési testhelyzeteket.
 • Megmutatom, a párod hol és hogyan masszírozza a derekad, hogy az majd a legjobban essen.
 • Megismertetem veled a szülés testi-lelki szakaszait, hogy amikor a elindul, és amikor elöntenek a vajúdás hullámai, mindig tudd, hogy hol tartasz.
 • Megtanuljuk, hogyan relaxálj a vajúdás alatt, hogy nyugodt és erős maradj.
 • Elmondom, milyen orvosi beavatkozásokat szoktak alkalmazni, és hogy mit várhatsz és mit nem várhatsz ezektől.
 • Beszélünk a császármetszésről is: hogyan végzik, és milyen esetekben.
 • Elkészítjük a szüléssel kapcsolatos kívánságaidat tartalmazó “szülési tervet”, amit aztán a választott szülésznőddel és orvosoddal átbeszélhetsz.
 • Megbeszéljük, hogyan könnyítheted meg kisbabádnak az átállást a benti létről a kinti életre.
 • Megoszthatod, milyen kérdéseid és félelmeid vannak a szüléssel kapcsolatban. Válaszolok a kérdéseidre, és elmondom, mi segíthet a vajúdás óráiban.

A Szülőségre Hangoló rész tartalmából:

 • Szempontokat adok ahhoz, hogy ki tudjátok választani a számotokra legmegfelelőbb gyermekorvost.
 • Elolvasunk és kielemzünk több kelengyelistát is, hogy a tied igazán jó legyen, és csak az szerepeljen rajta, amire a babás élethez valóban szükségetek van.
 • Elmondom, mi történik a szülőszobán töltött nagyon fontos 2 órában, és hogyan vehetitek fel a kapcsolatot a babával.
 • Megmutatom, hogyan tedd őt mellre első alkalommal.
 • Megfogalmazzuk a gyermekágyas tervedet is, hogy zökkenőmentesen induljon az élet otthon apával és a bébivel.
 • Minden fontos információt megadok neked ahhoz, hogy sikeresen és hosszú távon tudj szoptatni.
 • Begyakoroljuk a legjobb szoptatási pozíciókat, hogy neked és a babának is öröm legyen a szoptatással töltött idő.
 • Megtanulhatod, honnan ismerd fel, hogy ha éhes, vagy mérleg nélkül is, ha jóllakott.
 • A nyugodt családi élet érdekében átbeszéljük a stresszes helyzeteket: mit csinálj, ha sír a baba, vagy nehezen tud elaludni.
 • Megmutatom, hogyan ápold őt szakszerűen, hogy közben az neki a lehető legjobb érzés legyen.
 • Megtanítom neked a babamasszázs alapfogásait, hogy ezzel kényeztesd, hasfájás esetén pedig ezzel nyújts enyhülést a kicsidnek.

A szülésfelkészítő 3. alkalma után hordozási tanácsadó tart hordozási bemutatót, és tőle is bármit kérdezhetsz a kisbaba hordozásával, a hordózóeszközök kiválasztásával kapcsolatosan. A 4. alkalom után részt vehetsz kismama fotózáson is.

Csatlakozz a szülésfelkészítő csoportomhoz a Facebook-on!

Ha még nem töltötted be a várandósság 25-26. hetét, és szeretnél időben értesülni a legközelebb induló szülésfelkészítő tanfolyamról, itt értesítelek majd.

2015-11-10_facebook-gomb

Mit mondanak még, akik már részt vettek a szülésfelkészítő tréningen?

Hittem abban, hogy képes vagyok megszülni a gyermekemet, de kellett a megerősítés. Ezt a megerősítést 100%-ban megkaptam a felkészítés során. A fájdalomtól tartottam leginkább, ezt átbeszéltük, valamint a hozzá kapcsolódó szituációs gyakorlatok is nagyon sokat segítettek. Így már magabiztosan, a félelmeim elengedésével vártam a szülést. Hasznos információkat kaptam a szoptatáshoz, szuperül szemléltetve, mely segített megérteni, hogy miért nem fog a gyermekem éhen halni a tejbelövelésig, így a szoptatással se voltak gondjaim. Nagyon szépséges kártyákat is kaptunk, melyeken pozitív megerősítések szerepeltek a szüléssel kapcsolatosan. Én ezeket már a várandósságom végén reggel-este mondogattam, és rengeteget segítettek a vajúdás alatt. Szinte mantráztam magamban őket, és mindig átlendítettek egy-egy nehezebb hullámon. Nagyon jól éreztem magam a szülésfelkészítő tréningen, kellemes, nyugodt légkörben tudtuk átbeszélni a témákat, külön kitérve az egyéni kérdésekre is.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Edit

Nagyon jól éreztem magam a csoportban.  Pozitív hatása van a női körnek. Önbizalmat adott, erősítette az anyaságba vetett hitemet.

Móni

A szülésfelkészítő tanfolyamot ajánlom másoknak is, mert nagyon gyakorlatias és életszerű információkat kaptunk. Orsi személyessé tette számunkra a 4 alkalmat, és rengeteg plusz információval kiegészítette, illetve az erre a célra létrehozott Facebook csoportban is segítette a témák mélyebb megértését. Szuper volt!

Gréti

Segített helyre tenni az eddig hallott sokféle információt. Jó volt hallani a többiek tapasztalatait, információit és élményeit. És hogy mindent meg lehetett kérdezni, semmi sem volt ciki. :-)

Judit

Jelentkezz a szülésfelkészítő tanfolyamra!

2014-11-20_tulipansor-350x70

kiscsoportos szülésfelkészítő tréning ára 32 000 Ft,
vagyis alkalmanként csak 8000 Ft.

A szülésfelkészítő tanfolyam alkalmai:

 • március 5., 7., 12. és 14. hétfői és szerdai napokon 9:30-13:00-ig – BETELT!
 • március 26., 28., április 4. és 6. hétfői, szerdai és kivételesen pénteki(!) napon  9:30-13:00-ig – BETELT!
 • április 16., 18., 23. és 25. hétfői és szerdai napokon 9:30-13:00-ig- már csak 4 hely maradt!
 • május 14., 16., 23. és 24. hétfői, szerdai és kivételesen csütörtöki(!) napokon 9:30-13:00-ig

A szülésfelkészítő 3. alkalma után Dani-Pataki Bernadett hordozási tanácsadó, a 4. alkalom után pedig Trosztel Adrienn BabaKukk – kismama fotós lesz a vendégünk. Ekkor lehetőséged van a hordozásról kérdezni, beszélgetni, kendőket kipróbálni, a másik alkalommal pedig – ha szeretnéd – Adri készít rólad pár pocakos képet emlékbe.

Jelentkezési határidő: az áprilisira ápr. 13-a, a májusira máj. 11-e.
Jelentkezés feltétele: betöltött 25-26 hetes várandósság.

Neved (kötelező)

Email címed (kötelező)

Telefonszámod (kötelező)

Tanfolyam kezdési időpontja (kötelező)

A várandósság hanyadik hetében jársz? (kötelező)

Üzenet

ÍRJ NEKEM!