Az élet útja

Egy csodálatos francia animációs filmet ajánlok a figyelmetekbe: L’Odyssée De La Vie, azaz Az Élet Útja. Egész estés film, francia nyelven, de remélem, hogy magyarul is  mihamarabb látható lesz. (Így volt ez a Babák – Az első év című filmmel is, és tessék, már itthon is adják.)

Újra és újra megnézem, és nem tudok betelni vele… Milyen csodálatosan van itt elrendezve minden! Hihetetlen tökéletességgel megtervezett a fogantatás menete, a beágyazódás, a sejtek osztódása. És mindig ámulok az még-alig-ember-embrió szívverésén. A kis kukacka közepén egy jól látható, dobogó pontocska – micsoda boldogság a szülőknek az első ultrahang alkalmával!… Aztán a drága kis “ufóból” egy pöttöm és hatalmas fejű gyerekecske lesz, aki ott bukfencezik és rugdos a mamája szíve alatt. Egy második mérföldkő kettősük életében, a “tudhatóságon” túl érezhetővé is válik a baba jelenléte. Kivételes, csodás hetek és hónapok, és most a sejtek szintjéig betekinthetünk a várandósság történéseibe. Az élet útja – a női lét nagy ajándéka.

De jó is anyának lenni!

 

Várandósággal kapcsolatos további cikkeket ide kattintva olvashatsz a Dúla blogon.

Iratkozz fel a hírlevélre!

2018-02-08T16:17:35+00:00Kategória: Dúla TV, Várandósság|Címke: , , , , , |

3 hozzászólás

 1. Bogóc 2011. április 4. hétfő at 12:46 - Reply

  Képzeld, Orsi, egy keddi napon, történetesen január 4-én olvasgattam a blogodat, s néztem meg ezt a videót. Felkavart (pozitívan), mert a kilencedik hónapban voltam a kisbabámmal, s olyan jó volt látni és “végigérezni”-mert ezt gondolni nem lehet-, hogy ez a csoda történt az én édes Borikámmal is. Így lett belőle pocakbaba, így készül a világra jönni. Este megkértem a páromat, hogy nézze meg velem. Őt is meghatotta, beszélgettünk a szülésről egy kicsit, aztán lelkesen gyakoroltuk a légzéseket. Valahogy számára még bohóckodásnak tűnt, persze nem mondta, de egyszerűen képtelen volt felfogni, hogy nekünk tényleg babánk lesz.
  Lefeküdtünk aludni. Éjjel elfolyt a magzatvíz ;-) péntek délutánra pedig megszületett a drága kis tündérkénk, Bori :-)
  Azóta az én drágám is elhiszi, hogy Apa lett. <3

 2. Orsi 2011. április 5. kedd at 08:29 - Reply

  Drága Bogi! Nagyon örülök, hogy ilyen jó hatású volt a film! :) Csodálatos így belelátni a fogantatás és várandósság történéseibe. Sok boldogságot és örömöt kívánok Nektek Borival! :)

 3. Bogi 2011. április 5. kedd at 13:06 - Reply

  Köszönjük szépen! :o)

Szólj hozzá!

ÍRJ NEKEM!